Social Media06.10.2020

Emoji met mondkapje kijkt nu vrolijker


Apple past aan

Het is ongetwijfeld de meest gebruikte Emoji op Social Media van de laatste tijd. De emoticon met het mondkapje is sinds de corona-uitbraak populairder dan ooit. We sturen het gezichtje met een bedekte mond allemaal wel eens. Ons land is namelijk in de greep van de grote vraag: dragen we wel of geen mondkapje in het openbaar?

Apple springt slim in op de actualiteit. Zij maken nu de Emoji in ieder geval een stuk vrolijker.

Emoticon met mondmasker lacht
Emoticon met mondmasker lacht

De coronaproof Emoji is door Apple in de testversie van iOS 14.2 aangepast. Dat ontdekte Emojipedia. Het nieuwe poppetje met het mondmasker is te vergelijken met de bestaande Emoji met een glimlach, dichtgeknepen ogen en rode wangetjes.

Ook nieuw

Eerder werd al bekend dat Apple ook deze emoticons toevoegt aan het assortiment. Er zitten allerlei grappige nieuwe ontwerpen tussen zoals een dodo, bever, bubbelthee, boemerang, matroesjka, rolschaatsen en ninja. Maar ook nieuwe gender-inclusieve opties en meer variaties in huidtinten. Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Coronavirus

Ons land (en de rest van de wereld!) zal nog wel even in de ban van het coronavirus blijven. En of we met z’n allen een mondkapje gaan dragen blijft afwachten. Maar online in de wereld van de Emoticons is het duidelijk. Van het dragen van een mondkapje, ga je lachen!

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor of achter de camera.