Betalingsfunctie audio-app Clubhouse

Betalingsfunctie audio-app Clubhouse

Vorig artikel Volgend artikel

Clubhouse komt met een primeur voor de jonge app. Een functie voor het genereren van inkomsten voor gebruikers. Niet uniek voor een social media platform, maar wel een mooie stap voor Clubhouse.

De functie om betalingen te ontvangen is in eerste instantie alleen beschikbaar voor een kleine testgroep en wordt later uitgerold naar andere klanten.

Clubhouse wil stappen zetten

Clubhouse zegt over de nieuwe functie: "Ons doel is om videomakers te helpen een community, publiek en impact op te bouwen. En aangezien Clubhouse blijft groeien, is het belangrijk voor ons om ons bedrijfsmodel af te stemmen op dat van de makers, zodat ze geld kunnen verdienen en kunnen gedijen op het platform."

Dit is hoe het werkt

Om een betaling in Clubhouse te verzenden, tik je op het profiel van een maker (die de functie heeft ingeschakeld) en tik je op 'geld verzenden'.

Voer het bedrag in dat je ze wilt verzenden. De eerste keer dat je dit doet, wordt je gevraagd om een creditcard of betaalpas te registreren.100% van de betaling gaat naar de maker. De persoon die het geld verzendt, wordt ook een kleine verwerkingsvergoeding in rekening gebracht.

Dit is de eerste van vele functies waarmee videomakers rechtstreeks op Clubhouse kunnen worden betaald. "We zijn verheugd om te zien hoe mensen het gebruiken en om hard te blijven werken om de geweldige leden van de clubhuis gemeenschap te helpen groeien en bloeien."

[foto: William Krause on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...