Social Media15.01.2014

Social Media: de geschiedenis of hoe snel het gaat op het internet [Infographic]


social-media-de-geschiedenis-of-hoe-snel.jpg
social-media-de-geschiedenis-of-hoe-snel.jpg

Wie weet nog wat CompuServe is, of sixdegrees.com, en wie heeft gebruikgemaakt van theglobe.com, Geocities.com? En schaam je niet als je nu even met een mond vol tanden staat want hoewel we het hebben over nog maar zo’n 15 jaar geleden, is dit echt oude koek. Want zo snel gaat het in het wereldje en zeker als we het hebben over Social Media.

Een prachtige geupdate infographic over de geschiedenis van Internet/Social Media van Cendrine Marrouart laat dat inzichtelijk zien: in de 15 jaar is het opvallend hoeveel oude initiatieven al weer zijn overleden, en het zijn relatieve nieuwkomers die nu de dienst uit maken. Wat leren we hiervan? Ook met Facebook en Twitter kan het zomaar weer over zijn.

De infographic is in volle omvang te zien op de site van Social Media Slant en begint in 1969 met de opkomst van het zogenaamde ARPA net. Het is eigenlijk meer een infographic over de online informatie ontwikkelingen die in 1991 met de eerste webpagina van Tim Berners-Lee in een onvoorspelbare stroomversneling is gekomen en nu zo’n beetje is gegroeid tot 2012 in 2,4 miljard internet gebruikers en 6 miljard mobiele devices.

Als je dit overzicht tot je in laat werken begrijp je hoe ingrijpend de komst van het wereld wijde web voor onpeilbare sociale wijzigingen is en de snelheid waarmee dat allemaal gaat.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.