Social Media25.01.2011

Social media onbekend terrein voor marketeers


social-media-onbekend-terrein-voor-marke.jpg
social-media-onbekend-terrein-voor-marke.jpg

Een groot gedeelte van de marketeers geeft toe niet voldoende kennis te hebben over de social media omgeving. Zo heeft slechts een kleine minderheid een idee hoe de prestaties van hun campagnes in social media kunnen worden gemeten. Dat is de conclusie van een rapport van het softwarebedrijf Alterian. Daaruit blijkt dat 33% van de marketeers beseft weinig of geen idee te hebben over de conversaties op sociale platformen over hun merken, terwijl 40% toegeeft de prestaties van hun merken in die omgeving slechts ad-hoc op te volgen en te meten.

Het onderzoek toont aan dat de meerderheid van de merken geen enkel idee heeft hoe er met campagnes in sociale media moet worden omgegaan en hoe die informatie moet gebruikt worden om hun marketing-inspanningen te optimaliseren,” laat David Eldridge, chief executive van Alterian, weten tegenover Bizreport.

Er moeten dan ook dringend inspanningen gedaan worden om die kennis op te drijven, zodat strategische plannen kunnen worden ontwikkeld om optimaal interactie te kunnen voeren met de consument.”

Uit het onderzoek blijkt dat 80% van de marketeers beseft dat het gebrek aan kennis over social media een risico kan vormen voor hun merk. Ondanks die nadelen, geeft 75% van de ondervraagden aan dit jaar meer budget te zullen besteden aan sociale platformen. Daarbij wordt opgemerkt dan één kwart van die groep verwacht dat het budget met meer dan 25% zal stijgen. Alterian voegt er aan toe dat dit cijfer aangeeft dat social media dit jaar één van de groeipijlers van de marketing-industrie zal worden.


Groot formaat

Via