Social Media07.08.2010

Google neemt social media bedrijf Slide over voor $228 mlj.


google-neemt-social-media-bedrijf-slide-.jpg
google-neemt-social-media-bedrijf-slide-.jpg

Het is geen verrassing meer maar vandaag heeft Google bekend gemaakt dat zij Slide heeft overgenomen. Slide is volgens zijn home-page daar natuurlijk heel trots op. Deze overname bewijst dat Google absoluut eager is om een reputatie in Social Media Optimalisatie SMO op te bouwen in internetwereld en dat je daar tools voor nodig hebt. Slide heeft een reputatie in het aanbieden van dergelijke tools, waarvan misschien de bekendste is waar men zich ook naar heeft vernoemd: het opnemen van een slide-show in je eigen web-pagina’s. Maar slide heeft meer tools: het eenvoudig in je sociale pagina’s opnemen van video’s en gastenboek, allemaal gratis tools maar je moet je wel aanmelden dus de database van gebruikers heeft zeker grote waarde.

Google zegt zelf over de aankoop dat deze belangrijk is voor “working to develop open, transparent and interesting (and fun!) ways to allow our users to take full advantage of how technology can bring them closer to friends and family and provide useful information just for them.”. De tools van Slide zijn echter weer niet zo bijzonder dat je wel mag veronderstellen dat Google weet heeft van andere belangrijke tools in het lab van Slide, respectievelijk dat men de brains wil gebruiken; van de aankoopsom is dan ook $47 miljoen bestemd als retentie-bonus voor de huidige staf. De aankoop is ongetwijfeld ook ingegeven door het “gevecht”van Google tegen de steeds grotere invloed van facebook. Daarom is de verwachting dat dit niet een incidentele aankoop is en dat er meer nieuws op korte termijn te verwachten is.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.