Social Media25.02.2010

Inbox2 al je Mail en Social Media communicatie in één inbox


inbox2-al-je-mail-en-social-media-commun.jpg
inbox2-al-je-mail-en-social-media-commun.jpg

Inbox2 lanceert vandaag de publieke beta versie van z’n gratis desktop client voor Windows. Met Inbox2 heb je nog maar één applicatie nodig voor al je berichten, attachments, links en contacten van je bestaande email en sociaal networks accounts op één lokatie.

Met Inbox2 kun je berichten lezen, beantwoorden, zoeken en beheren..Het programma is bedoeld voor gebruikers die veel gebruik maken van meerdere en verschillende email en sociaal network applicaties. Inbox2 ondersteunt Gmail, Yahoo, Hotmail, Outlook, Microsoft Exchange, AOL, IMAP/POP3, Facebook, Linkedin, Yammer, Twitter en Hyves.

“Er zijn al wel oplossingen voor ‘prosumers’ die email en sociaal network applicatie bundelen, maar die brengen vaak hoge kosten met zich mee en zijn te ingewikkeld voor de meerderheid van de prosumers,” zegt Inbox2 CEO en mede-oprichter, Khuram Hussain. “Inbox2 biedt een gratis en vereenvoudigd alternatief waarmee je content van deze verschillende applicaties op één plek kunt beheren zonder in te hoeven loggen met meerdere accounts.

Inbox2 Intro movie from waseem on Vimeo.

De applicatie beschikt verder over een zoekfunctie, die berichten, bijlages en status updates (zoals Tweets) doorzoekt,  elfs als je offline aan het werk bent. Het toont ook al je email berichten en andere berichten, zoals Facebook private messages en Twitter direct messages als ‘conversation streams’. De real-time streams worden handig weergegeven op de real-time werkbalk onderin de applicatie en kunnen op elk gewenst moment bekeken worden.

In deze werkbalk kunnen ook meerdere Twitter zoekopdrachten worden ingegeven, zodat je vanuit je email applicatie verschillende onderwerpen in de gaten kunt houden. Inbox2 biedt gebruikers de mogelijkheid om hun inbox rond mensen en content te organiseren, en combineert sociale en real-time kanalen met een simpele, intuïtieve gebruikersbeleving. De belangrijkste kenmerken:

  • De mogelijkheid om of het bericht of de contactpersoon als centraal punt te beschouwen en alle andere content daar omheen te organiseren
  • Eenvoudige acties en functionaliteit waarmee je email en berichten kunt beheren
  • De mogelijkheid om andere gerelateerde ‘conversations’ en uitgewisselde attachments met de verzender te bekijken, plus alle bestaande profiel details van de verzender bij elk bericht in te zien
  • Gemakkelijk vinden van alle content gerelateerd aan een contactpersoon
  • Meerdere sociaal networks en email profielen van de contactpersoon op één plek bekijken
  • Documenten worden in een aparte tab getoond om sorteren en zoeken te vergemakkelijken
  • Afbeeldingen worden in een aparte tab in cover flow formaat getoond

Ontwikkelaars en andere applicaties hebben toegang tot het Inbox2 platform APIs, zodat er add-ons ontwikkelt kunnen worden die de beleving van messaging, delen, zoeken and organiseren rondom email zullen verrijken in de nabije toekomst. Het Inbox2 platform is ideaal voor ontwikkelaars, omdat het beschikt over autonome capaciteit voor berichten en content uitwisseling die niet afhankelijk zijn van de bron.

Inbox2 gebruikers kunnen nieuwe ontwikkelingen in de ‘mobile space’ verwachten in de komende maanden, naast nog krachtigere features. Gebruikers krijgen ook de mogelijkheid om een upgrade te doen naar een premium abonnement in de toekomst. Dit abonnement biedt synchronisatie van hun inbox content in het Inbox2 platform, inclusief desktop, web en mobiele telefoon.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.