Social Media23.02.2010

Twitter 50 miljoen Tweets per dag


twitter-50-miljoen-tweets-per-dag.jpg
twitter-50-miljoen-tweets-per-dag.jpg

Twitter bestaat inmiddels al 3 jaar. Een aantal maanden geleden verschenen de nodige berichten dat de groei er uit was, voornamelijk bepaald door de terugloop in groei van Twitter accounts. Overigens een weinig zeggend getal want nog steeds zijn te veel accounts leeg of hebben 1 Tweet en 20 followers (veroorzaakt door de aanmaak van een nieuw account).

Twitter lijkt daar zelf weinig aan te doen gezien het aantal followers van vooral Amerikaanse accounts. Naast Twitter accounts zijn er de Tweets, en deze zeggen veel meer over het werkelijke gebruik van Twitter. Dit is ook waar Twitter zijn werkelijke groei vandaan lijkt halen. Vandaag verscheen op hun blog onderstaande grafiek die laat zien dat we inmiddels meer dan 50 miljoen Tweets per dag weten te produceren (zie opmerkingen onderaan deze post).

In termen van “Live Search” zoals Twitter zich zelf meer en meer tracht te positioneren een ongekend aantal status updates. Twitter heeft bij het samenstellen van de cijfers getracht alle denkbare Spam te verwijderen om hiermee de grafiek zo zuiver mogelijk te krijgen.

Bij de start in 2007 verschenen er zo’n 5.000 Tweets per dag. In 2008 was er de eerste boost en liep het aantal Tweets op naar 300.000 per dag. Begin 2009 groeide dit aantal uit naar 2,5 miljoen per dag. In dit jaar groeide Twitter nog eens met 1.400% en verschenen er einde jaar inmiddels 35 miljoen Tweets per dag. Vandaag staat de teller nog veel hoger en komen er dagelijks 50 miljoen Tweets voorbij wat neerkomt op een gemiddelde van zo’n 600 Tweets per seconde.

Twitter geeft zelf aan dat dit slechts een van de manieren is om hun groei in kaart te brengen. Al deze Tweets moeten ook weer worden geserveerd aan alle followers (timeline). Daarnaast groeit het gebruik van Twitter Search en boost ook nog steeds het aantal applicaties welke rond Twitter worden ontwikkeld. Zo zou een aardig nummer bijv. het gebruik van de Twitter .api kunnen zijn. Twitter zegt toe binnenkort met meer cijfers naar buiten te komen.

Het probleem blijft bij dit soort groei van Social Media sites dat we letterlijk verblind worden door de getallen. En eerlijk gezegd met bovenstaande cijfers is dat ook. Vorige maand deed RJ Metrics onderzoek naar de kwalitiet van de Tweets en door wie zij worden gedaan. En dat geeft weer een heel andere kijk op de cijfers:

– Twitter ended 2009 with just over 75 million user accounts.
– The monthly rate of new user accounts peaked in July 2009 and is currently around 6.2 million new accounts per month (or 2-3 per second). This is about 20% below July’s peak rate.
– A large percentage of Twitter accounts are inactive, with about 25% of accounts having no followers and about 40% of accounts having never sent a single Tweet.
– About 80% of all Twitter users have tweeted fewer than ten times.
– Only about 17% of registered Twitter accounts sent a Tweet in December 2009, an all-time-low.
– Despite these facts, Twitter users are becoming more engaged over time when we control for sample age.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.

Verder lezen over Twitter

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

X is definitief X. Het heeft heel lang gebruikgemaakt van de domeinnaam van Twitter, maar dat is nu voorbij.

Social Media17.05.2024

Social medium X gaat echt niet terug naar Twitter

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Internet en sociale media hebben het podium voor nepnieuws enorm vergroot. Doordat iedereen kan publiceren en daarmee in potentie een groot publiek bereiken kan, is nepnieuws niet eerder in onze geschiedenis zo wijdverspreid geweest.

Nieuws15.05.2024

Vijfpunts snelcursus nepnieuws herkennen!

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Soms denk je: hoeveel erger kan het nog worden? Vrij veel erger. X mag ondanks een bevel om het tegen te houden bijvoorbeeld gewoon de beelden blijven tonen van een steekpartij.

Social Media13.05.2024

Winst voor X: het mag een video van een steekpartij tonen

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

De mannen van Even Tot Hier hadden het echt 'even tot hier' over alle perikelen rondom het Songfestival. Ze maakten er een protestsong van.

Social Media13.05.2024

Even Tot Hier gaat viral met eigen Joost Klein-song

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Het is Koningsdag: de dag waarop je spullen kunt verkopen of blij kunt worden van een mooie aankoop voor weinig. Dit zijn de leukste tweets.

Nieuws27.04.2024

Het is Koningsdag! Dit zijn de leukste tweets en inhakers

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Heb je wel eens van de cronut gehoord? Of de Crompouce? Natuurlijk. Maar nu is er wat nieuws: de crookie. Lees meer in deze week viral.

Social Media21.04.2024

Deze week viral: ninjakat, crookie en meer

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Elon Musk wil nog meer geld vragen voor het gebruik van X. Maar het is niet wat je denkt. Het is een keer per jaar, een dollar, en mogelijk alleen voor nieuwe gebruikers.

Social Media17.04.2024

Nieuwe X-gebruikers moeten straks betalen voor ze mogen posten

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt

Trots op je badge op X, dan is er voor jou niks aan de hand. Premium-gebruikers die dat liever privé houden hebben echter pech.

Social Media12.04.2024

Je kunt op X niet meer verbergen dat je voor de dienst betaalt