Social Media14.12.2009

Global Map of the Social Web


global-map-of-the-social-web.jpg
global-map-of-the-social-web.jpg

Als onderdeel van een nieuwe reeks van infographics heeft Trendstream een “Global Map” gemaakt die de betrokkenheid met Social Media in de wereld weergeeft. De kaart toont het aantal actieve bloggers, het aantal mensen dat deelneemt aan Sociale Netwerken, Video sharing, Foto-uploading en het aantal microbloggers in een aantal landen. De kaart is na de Lees meer … te bekijken en te downloaden in .pdf format.

De kaart kwam tot stand na een studie waarbij 32.000 internet gebruikers in 16 landen werden geïnterviewd. Er is tevens een extra groot formaat poster beschikbaar met de kalender van van 2010. Mocht je interesse hebben stuur dan een mail naar: globalwebindex@trendstream.net

Trendstream weet verder een paar opvallende punten te melden. Allereerst de enorme impact van China op de wereldkaart. Deze is echter vertekend doordat de content die wordt geproduceerd in de Chinese taal negenoeg alleen voor China is geschikt is.

De lage betrokkenheid in Japan. Dit zou vooral komen doordat de Japanners de PC vaker laten staan en hun mobieltje verkiezen als medium om te communiceren via Sociale Netwerken.

Microblogging aka Twitter lijkt nog steeds mondiaal niet tot de meest populaire activiteiten te behoren in relatie tot Social Media. Wat dat betreft is bloggen nog steeds by far het meest populair.

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.