Social Media19.11.2009

Panic button op sociale netwerksites


panic-button-op-sociale-netwerksites.jpg
panic-button-op-sociale-netwerksites.jpg

Kinderen en tieners die door vreemden of mensen met oneerbare bedoelingen worden lastig gevallen op sites als Facebook en Netlog zullen binnenkort kunnen beschikken over een uniforme panicbutton. Die knop is een initiatief van de EU in samenwerking met de eigenaars van de verschillende sites. Zo schrijft De Morgen. Alle sociale netwerksites die in Europa actief zijn krijgen dezelfde knop. Het is de bedoeling dat indien de knop wordt ingedrukt zowel het bedrijf achter de site als de lokale overheid te hulp kunnen schieten.

Volgens Lorenz Bogaert van Netlog zal die knop er over enkele maanden zijn. Hij pleit wel voor een pan-Europees initiatief. “Het heeft een veel grotere impact als we het probleem met de hele sector aanpakken.” Een aantal lokale initiatieven hebben al zo’n knop, maar volgens Bogaert is het impact ervan marginaal.

Dominique Dewitte

Dominique Dewitte is hoofdredacteur en mede-uitgever van het in Belgie populaire zakenportaal Express.be. Daarnaast is hij schrijver van boeken en publiceert hij als Blogger artikelen op Dutchcowboys.