Social Media20.10.2009

Boek: Designing Obama


‘Social Financing’ moet er voor gaan zorgen dat er binnenkort een mooi boek verschijnt genaamd ‘Designing Obama’, over de spraakmakende campagne van Barack Obama, die vorig jaar rond deze tijd z’n hoogtepunt beleefde. Via Kickstarter probeert Scott Thomas, samensteller van het boek en hoofd design van Obama tijdens de veelbesproken verkiezingscampagne, 65.000 dollar bij elkaar te krijgen voor de eerste druk van het boek.

In het boek zullen we straks veel werk van diverse creatieven kunnen vinden, waarvan veruit het grootste deel gemaakt is door mensen die daarvoor niet betaald werden. Dit doet terugdenken aan de enorme sociaal- virale krachten die destijds los kwamen en alleen daarom is het wellicht leuk als dit boek er zou komen.

Tot 4 november aanstaande kunnen we aangeven dat we bereid zijn het boek te kopen als het er komt, en als genoeg mensen dat doen zal het ook daadwerkelijk worden uitgegeven. Momenteel staat de teller al op 53.742,00 dollar. Dit bedrag is tot stand gekomen door de participatie van 835 mensen die hebben aangegeven het boek te gaan kopen.

Dit laatste is overigens apart, want ondanks dat dat zou betekenen dat al die mensen gemiddeld ruim 64 dollar per persoon zouden willen besteden kun je slechts kiezen voor de digitale download voor 10 dollar of het daadwerkelijke boek voor 50 dollar. In de video hieronder legt de samensteller het alvast zelf even uit en krijgen we een voorproefje van al het werk dat de kopers kunnen verwachten.

Designing Obama from mas / menos on Vimeo.

Verder lezen over Design

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Om de uitstraling van je huis en in het bijzonder die van je tuin te verbeteren, zal je moeten investeren in functionele en stijlvolle tuinmeubels.

Lifestyle06.05.2024

Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

De Alfa Romeo Milano is geen toeval. Het Italiaanse merk wil net als alle neven en nichten een footprint hebben in het grootste segment van de Europese markt, een Alfa Romeo in een compacte vorm.

Automotive17.04.2024

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken

Het kiezen van een nieuwe vloer voor je huis kan een spannende maar ook uitdagende taak zijn. Met zoveel verschillende opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Hier zijn drie handige tips o...

Lifestyle09.04.2024

3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen

De populaire designtool Canva doet een grote overname: Affinity. Misschien zegt Canva je meer dan Affinity, maar het betekent vooral dat Adobe moet gaan oppassen. Affinity maakt namelijk dezelfde soort producten als Adob...

Online27.03.2024

​Canva neemt Affinity over: Adobe mag wel oppassen