Online01.12.2018

Waar haal jij je inspiratie voor het maken van een rondreis?


Op reis gaan. We houden er allemaal van. De een gaat met het gezin en de caravan lekker op vakantie naar een camping. Of maakt een roadtrip door Europa. De ander wil graag nieuwe plaatsen, steden en landen ontdekken. En je hebt ook nog een hele grote groep mensen die graag een (meestal volledig georganiseerde) rondreis maakt. Maar waar doe je dan je inspiratie op?

Rondreis.nl bestaat inmiddels 10 jaar. Het was in eerste instantie een vergelijkingssite die nu is uitgegroeid tot een landelijke speler die zich vooral richt op inspireren, informeren van de Nederlandse reiziger die georganiseerd op reis wil. In een Q&A spreken we Laurens Taekema, medeoprichter van Rondreis.nl.

Q. Hoe is het idee van Rondreis.nl ontstaan?

Mijn compagnon (Joni) en ik zijn zelf fanatieke reizigers. We houden ervan om de wereld te ontdekken. Toen we in de beginfase van ons, destijds webdesign bedrijf, op zoek waren naar een idee voor een eigen project lag “iets met reizen” voor de hand. We zijn toen met diverse reisgerelateerde websites aan de slag gegaan en Rondreis.nl was daar één van. We merkten, ook in onze eigen omgeving, dat verre rondreizen maken steeds gangbaarder werd. Het reisaanbod van georganiseerde reizen werd daarbij steeds groter, maar wij misten een plek waar je alle reizen en reisorganisaties kon vergelijken. We zagen een kans om dit gemis met Rondreis.nl op te vullen.

Het doel van Rondreis.nl was om een goed overzicht te geven van het aanbod van georganiseerde rondreizen van Nederlandse reisorganisaties. Dit reisaanbod moest vooral actueel en compleet zijn. En vanuit praktisch oogpunt wilden we het de bezoekers zo eenvoudig mogelijk maken om de reizen te zoeken, filteren en vergelijken. Dat is de basis geweest voor de ontwikkeling van Rondreis.nl en hierin zijn we (ook vandaag de dag nog steeds) uniek.

Q. Begonnen als website om rondreizen te vergelijken. Tot de inspiratiesite die het vandaag de dag is. Wanneer kwam de omslag? En hoe is deze ontstaan?

Op Rondreis.nl plaatsten we eigenlijk vanaf dag één al de nodige bestemmingsinformatie. Dat deden we eerst echter alleen op landniveau. Ook hadden we zelfs al een soort reisblog. Dat noemden we toen nog “reisnieuws”, maar we deelden er al reisweetjes, tips en de nodige reisinspiratie. Toch kwam het besef dat mensen ons ook juist steeds meer om die reden gingen waarderen pas enkele jaren later. We hadden de Rondreis.nl Facebook pagina aangemaakt en we kregen ook daar meer en meer positieve reacties op leuke posts en artikelen. Er ontstond een fijne reiscommunity waarin Rondreis.nl perfect haar passie voor reizen kon delen. Rondreis.nl werd steeds meer een plek om je te laten inspireren en informeren voor je verre reis. Rondreis routes, tips om je reis te plannen, de mooiste bezienswaardigheden, praktische informatie: je vindt het op Rondreis.nl. Natuurlijk is het ook nog steeds mogelijk om rondreizen te zoeken. De zoektool wordt dagelijks up-to-date gehouden.

Q. Gaat het enkel over georganiseerd op reis? En is er nog de wens dit verder uit te breiden?

Rondreis.nl richt zich inderdaad puur op de georganiseerde rondreizen van reisorganisaties afkomstig uit Nederland. Nu is het wel zo dat de reizen het afgelopen decennium ook wat zijn veranderd, want tegenwoordig werken reisorganisaties ook veel met “bouwstenen”. Dit zijn individuele reisonderdelen binnen een bestemming, waarmee je je eigen reis helemaal kunt samenstellen. En dan zijn er uiteraard ook nog reisorganisaties die de rondreizen helemaal “op maat” samenstellen. In beide gevallen gaat het om georganiseerde individuele rondreizen. Deze staan echter ook op Rondreis.nl, maar dan als voorbeeldreis.

Natuurlijk is het zelf boeken van je hotel, vervoer en tours inmiddels ook de normaalste zaak van de wereld, en ook het backpacken is volledig ingeburgerd, maar wij blijven ons richten op het georganiseerd op reis gaan. Dat is de kracht van Rondreis.nl. We merken bovendien dat veel mensen juist weer meer het gemak van een georganiseerde reis op prijs stellen. Geen gedoe met zoeken, boeken en regelen van de reis, maar eenvoudig in één keer boeken bij een reisorganisatie met veel ervaring.

Q. Wat zijn de hoogtepunten / succesverhalen van 10 jaar Rondreis.nl?

Het is elke dag weer leuk om te zien dat veel reizigers onze website gebruiken voor hun volgende reis. Of het nu is om reisinspiratie op te doen of om gericht te bepalen welke reis en reisorganisatie het beste voldoet aan de reiswensen. We houden zelf ook nog steeds enorm van reizen dus het is voor ons ook te gek om hier elke dag mee bezig te kunnen zijn. We werken daarbij al jaren met een hecht en superfijn team van reisfanaten dat op Rondreis.nl ervaringen deelt. Hetzelfde geldt eigenlijk voor de reisorganisaties waarmee we samenwerken. Dit zijn er inmiddels ruim 75 en de diversiteit is enorm. Van grote gerenommeerde partijen als Kras en Djoser tot kleine specialistische reisbureaus. En we hebben inmiddels zoveel mooie en nuttige content dat, als ik zelf op reis ga, ik ook op onze site kijk!

Q. Heb je nog wat algemene tips voor de Nederlandse reiziger die georganiseerd op reis wil?

Soms heb je een bepaalde bestemming in gedachten voor je rondreis, maar neem ook eens andere mogelijkheden in overweging. Op Rondreis.nl geven we veel tips voor alternatieve reizen en routes. En we tonen opties voor vergelijkbare bestemmingen. Dit kan soms verrassend goed uitpakken en een reis buiten de gebaande paden kan nét dat verschil maken!

Je ziet bovendien steeds meer specialistische reisorganisaties. Dit zijn reisbureaus die zich richten op een bepaalde bestemming, gebied of type rondreis. Zo zijn er bijvoorbeeld reisorganisaties voor natuurreizen, reizen met kinderen of reizen naar Azië of zelfs één specifiek land. Het is zeker aan te raden om deze partijen te overwegen, maar lees dan ook zeker de ervaringen van andere reizigers. Dit kan eenvoudig op Rondreis.nl. Ook kun je zien of de reisorganisatie is aangesloten bij de SGR, ANVR en het Calamiteitenfonds.

Ook handig: voor goedkope rondreizen hebben we een aparte aanbiedingen pagina op Rondreis.nl en via onze Facebook-pagina delen we ook regelmatig de beste deals.

Verder lezen over Reizen

Booking.com heeft een haat-liefde-verhouding met AI

Booking.com is deze week groot in het nieuws: het reisplatform heeft te maken met een toename van het aantal oplichtingszaken tot 900 %.

Artificial Intelligence23.06.2024

Booking.com heeft een haat-liefde-verhouding met AI

Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vakantiefraude

De kans is groot dat je op het punt staat om een reis te boeken. Een goed idee, maar pas wel op voor vakantiefraude. Dit is wat dat inhoudt.

Cybercrime05.06.2024

Zo voorkom je dat je te maken krijgt met vakantiefraude

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Elke reis vereist voorbereiding en planning. Als mensen op reis gaan, zoeken ze op de een of andere manier naar de beste opties op basis van hun financiële mogelijkheden. En, om zo eerlijk mogelijk te zijn, het is onwaarschijnlijk dat iemand zou weigeren om geld te besparen op zijn reis, omdat dit geld kan worden besteed aan verschillende soorten entertainment.

Lifestyle29.05.2024

Voordelig reizen door heel Nederland. Met deze tips kunnen autoreizigers geld besparen op hun reis

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

IJsland is helemaal niet altijd zo makkelijk als het om dronen gaat. Dit is wat je moet weten als je gaat dronen op IJsland.

Gadgets24.05.2024

Dronen op IJsland is niet zo makkelijk als je denkt

5 dingen die je standaard in je vakantietas moet hebben

Het vakantiegeld is weer (bijna) gestort en dat betekent dat veel mensen zich zo langzamerhand weer op reiswebsites begeven om te kijken naar hun volgende tripje naar de zon. Of misschien neemt iemand je als verrassing mee op een last-minute.

Lifestyle22.05.2024

5 dingen die je standaard in je vakantietas moet hebben

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

Het is weer de maand waarin bij veel mensen het vakantiegeld wordt gestort. Sommigen stellen het aanschaffen van een nieuwe gadget er speciaal voor uit, anderen gebruiken het waar het voor bedoeld is: vakantie. Waarom die twee niet verenigen?

Mobile15.05.2024

Zo koop je van je vakantiegeld een telefoon én ga je op reis

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

Vroeger moest je landkaarten mee, Lonely Planet-gidsen en liep je met een spoorboekje op zak om maar te weten hoe je ergens kwam of waar je lekker kon eten. Tegenwoordig pakken we dat anders aan, want we hebben een smart...

Online30.03.2024

10 manieren waarop Google Maps je helpt op vakantie

St. Patrick’s Day in Dublin: zoveel meer dan Guinness

Je denkt iemand op straat te zien die je kent, je loopt op diegene af, helemaal enthousiast, en komt dan tot de conclusie dat die persoon het niet is. Oeps. Ieren doen dit constant, alleen dan zonder die conoclusie dat d...

Nieuws19.03.2024

St. Patrick’s Day in Dublin: zoveel meer dan Guinness