Online02.11.2016

​Krijg meer rust in je hoofd met deze handige apps


Steeds meer mensen gebruiken het: handige apps om je hoofd leeg te maken, leeg te houden en niets te vergeten. Braintoss voor iPhone en Android en als je een Windows-phone gebruikt is Note2mail ideaal. Stuk voor stuk apps waarmee je met een druk op de knop snel gesproken tekst, een foto of getypte tekst kunt vastleggen om te onthouden. Doordat deze apps een bericht sturen naar een vooraf ingesteld e-mailadres hoef je nooit meer iets te vergeten. Maar hoe kun je dit soort apps handig te gebruiken? In deze blog geef ik je een paar tips.

Getting things done

Even terug naar het GTD-principe (Getting things done-principe) van David Allen. De eerste stap naar een leeg hoofd is het verzamelen van alle informatie die in je hoofd zit. Dus alles wat in je hoofd zit eruit halen en dit in een betrouwbaar systeem zetten. Op deze manier krijg je een leeg hoofd en houdt je toch overzicht over al je informatie en taken via een handig systeem. Een systeem dat je herinnert aan dat wat je nog moet doen. Verzamel altijd en overal.

Een goed voorbeeld van zo’n systeem is natuurlijk onze mailbox. Deze is erg betrouwbaar wanneer het gaat om verzamelen en iedereen kijkt meerdere keren per dag naar zijn mail. Toch? Hierin verzamelen is dus handig en gegarandeerd wordt je hoofd hierdoor leger.

Het gebruik van apps

Onze hersenen kunnen veel onthouden. Wat we niet goed kunnen, is zaken in ons hoofd ordenen. Zolang het niet in een betrouwbaar systeem vast ligt blijft het in je hoofd zitten. In feite doe je niets, behalve eraan denken.

Hieronder volgen een aantal handige wetenswaardigheden over handige apps met betrekking tot dit onderwerp. Natuurlijk kun je jezelf een mailtje sturen, zodat je het niet vergeet. Wie doet dat niet? Maar nog veel handiger is het als een app dit voor je doet en deze bovendien voorziet van aanvullende informatie. De genoemde apps zijn veel handiger dan jezelf een mail sturen. Het aantal handelingen voor het sturen van een mail naar jezelf is simpelweg te groot om blijvend vol te houden. Met een app lukt dat wel.

Op een dag verzamelen we veel informatie. Omdat het belangrijk is om deze informatie te ordenen, is het belangrijk om erbij stil te staan welke informatie je moet opslaan. Oude gewoonten slijten langzaam. Hierbij een aantal voorbeelden:

  • Dat schrijf ik straks wel even op”
  • “Ik zal hem zo even bellen”
  • “Doe ik thuis wel even”
  • “Dat komt wel een keer”
  • “Pak ik gelijk op”

Het zit in je hoofd, en daar moet het uit. Dus denk je ergens aan? Zit er iets in je hoofd? Moet je iets onthouden? Gebruik dan een handige app.

Braintoss of Note2mail koppel je aan een mailadres. Zodra je iets vastlegt wordt het verstuurd naar je mailadres. Super simpel, maar erg effectief. De kracht zit in de snelheid waarmee je kunt verzamelen:

  • App openen
  • Knop indrukken
  • Verzenden

Ook in de auto, op de fiets en in de trein kun je erg handig verzamelen. Vervolgens komt het allemaal in je mailbox terecht. Het werkt super makkelijk en bovendien hebben apps als Braintoss extra handige functies. Gesproken tekst wordt ook omgezet in tekst en ook probeert de app afbeeldingen te herkennen. Maak je een foto van een auto, dan is de kans groot dat Braintoss hier automatisch het merk en type bij mee stuurt. Natuurlijk komt het in de praktijk weleens voor dat Braintoss dit niet lukt, maar dan heb je altijd nog de afbeelding of gesproken tekst.

Nog één handige tip: verzamel alles op één plek. Hoe meer systemen hoe meer je zelf moet onthouden. Alle losse eindjes op één plek geeft heel veel rust. Dus één mailbox en eventueel een aanvullende app die alles voor je doorstuurt.

Zorg voor rust in je hoofd

De afgelopen 15 jaar is de ontwikkeling harder gegaan dan de 50 jaar daarvoor. Moderne technologie kan ons helpen om meer te ontspannen. Het mag alleen nooit een doel worden. Het blijft een middel. Bijna iedereen heeft een smartphone. Maak er optimaal gebruik van met bijvoorbeeld de apps Braintoss (iPhone), Remind2mail (Android) of Note2mail (windows).

Open je app store, download Braintoss of Remind2mail en ervaar zelf de voordelen hiervan. Kun je hem niet vinden in je app-store, kies dan een van de volgende links:

Stuk voor stuk handige apps om je hoofd elke dag weer leeg te krijgen.

Deze blogpost is geschreven door Arjan Bloemendaal, eigenaar van Het effectieve werken.

Verder lezen over Apps

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

Wat heeft Sonos toch met zijn app gedaan? De meest basic mogelijkheden zijn er al twee maanden uit. Maar, ze komen terug.

Gadgets19.07.2024

De dramatische Sonos-app lijkt weer de goede kant op te gaan

AI-app Claude is nu beschikbaar op je smartphone 

Claude. Niet de zanger van dat catchy half-Franse nummer, maar de kunstmatige intelligentie-tool.

Online17.07.2024

AI-app Claude is nu beschikbaar op je smartphone 

TikTok komt met nieuwe app Whee: alleen voor je belangrijkste vrienden

TikTok introduceert Whee. Maar het is geen mogelijkheid via TikTok: het is een heel nieuwe app. Origineel is het alleen niet.

Social Media19.06.2024

TikTok komt met nieuwe app Whee: alleen voor je belangrijkste vrienden

Thuiswerkers, pas op als je af en toe doet alsof je werkt

Thuiswerkers hangen nu bedrijven ontdekken dat sommige mensen ‘als de kat van huis is dansen de muizen op tafel’ wel heel serieus nemen.

Online17.06.2024

Thuiswerkers, pas op als je af en toe doet alsof je werkt

5 signalen om datingfraude te herkennen

Ze verschijnen uit het niets en laten je sprakeloos achter. Plotseling ontmoet je de meest perfecte persoon die je je maar kunt voorstellen: lief, attent, charmant, en intelligent. Ze lijken altijd precies te weten wat te zeggen.

Cybercrime14.06.2024

5 signalen om datingfraude te herkennen

Alles dat je moet weten over iOS 18

iOS 18 bevat gloednieuwe aanpassings­mogelijkheden, een compleet vernieuwde Foto’s-app, een nieuwe verbindingsoptie en Apple Intelligence, het persoonlijke intelligentiesysteem van Apple.

Mobile11.06.2024

Alles dat je moet weten over iOS 18

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Leica heeft een nieuwe app die heel geschikt blijkt te zijn voor wie terugverlangt naar oude camera’s. Het is de Leica Lux-app en je vindt in deze app verschillende kleurprofielen waarmee je de oldschool camera-looks kunt recreëren.

Mobile06.06.2024

Leica’s nieuwe app is voor wie de oude cameralook terugwil

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Temu is een populaire app, maar de winkel blijft maar onder vuur liggen door security-experts.

Gadgets06.06.2024

Waar je rekening mee moet houden als je op Temu shopt

Verder lezen over Innovatie

Dit was het VINT Symposium van 2024

Voor de 30e keer was er het VINT Symposium in het Spant! te Bussum. Dit jaar stond het thema 'Echt Slim' centraal, wat een interessant perspectief bood op de rol van intelligentie in technologie. Elk jaar biedt het symposium de kans om nieuwe technologische trends en inzichten te verkennen, en dit jaar was geen uitzondering.

Events04.07.2024

Dit was het VINT Symposium van 2024

met als thema 'Echt Slim'
VodafoneZiggo verkrijgt (voor € 57,5 miljoen) belangrijk 5G spectrum 

VodafoneZiggo heeft in de recente frequentieveiling nieuw spectrum verworven om aan haar netwerk toe te voegen. Tijdens de veiling is 100MHz bemachtigd in de 3,5GHz band. Dit stelt het telecombedrijf in staat om het bestaande netwerk nog verder door te ontwikkelen en te versterken. VodafoneZiggo is erg tevreden met de uitkomst van de veiling. VodafoneZiggo betaalt € 57,5 miljoen euro voor deze spectrumvergunning, die loopt tot 2040. 

Mobile02.07.2024

VodafoneZiggo verkrijgt (voor € 57,5 miljoen) belangrijk 5G spectrum 

Dit is de innovatieve Control Room van Team Visma | Lease a Bike

Team Visma | Lease a Bike, een van 's werelds beste wielerploegen, zet een grote stap in technologische innovatie met de lancering van hun gloednieuwe Control Room. Deze hypermoderne mobiele unit, uitgerust met de nieuwste technologieën en apparatuur, maakt zijn debuut tijdens de Tour de France, die zaterdag 29 juni in Florence van start gaat.

Technology27.06.2024

Dit is de innovatieve Control Room van Team Visma | Lease a Bike

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

Het aantal Brabantse startups is sinds 2020 spectaculair gegroeid. Met 1462 startups heeft Brabant nu de op twee na grootste startup-populatie van alle Nederlandse provincies. Dit is een stijging van bijna 22 procent ten opzichte van 2020, toen er 1200 startups waren. Deze cijfers komen naar voren uit het vandaag gepubliceerde Birch-rapport, dat in opdracht van startuporganisatie Braventure is uitgevoerd.

Startups27.06.2024

In Brabant is het aantal startups met 22 procent toegenomen

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

Technology18.06.2024

AWS stimuleert groei van generatieve AI-startups

McDonalds ontdekt dat AI in de McDrive nog geen goed idee is

McDonald’s heeft recent wel geprobeerd om die mensen te vervangen door AI, maar die deed het waarschijnlijk minder goed dan zijn menselijke collega.

Online17.06.2024

McDonalds ontdekt dat AI in de McDrive nog geen goed idee is

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

De knappe koppen van MIT hebben cement ontwikkeld dat vol energie zit. Hiermee maak je in één keer een giga-accu van je woning.

Technology14.06.2024

Huizen worden met speciaal energiecement een soort giga-accu’s

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg

De studenten van TU Delft zijn lekker bezig. Eerder kwam er al goed nieuws binnen over de hyperloop, en nu ook over de waterstofauto.

Automotive11.06.2024

Nog een Delfts succes: waterstofauto is geschikt voor openbare weg