Grap van YouTubers: Robot plast bier!

Grap van YouTubers: Robot plast bier!

Vorig artikel Volgend artikel

Een stelletje YouTubers hebben een grap uitgehaald met Spot, de robothond van Boston Dynamics. De hond plast nu, op commando, bier!

Grap van YouTubers: Robot plast bier!

YouTuber Michael Reeves is erin geslaagd om van de robothond een drinkmaatje te maken. Met wat snelle codes en een paar meter slang kan Spot kopjes op de vloer identificeren, zichzelf erover positioneren en een stroom pisbier in de wachtende houder laten lopen.

Geen goedkope grap

Spot is zeker niet gemakkelijk te bemachtigen. Het kost maar liefst 75.000 dollar per stuk. Of Boston Dynamics het leuk vind dat er grappen worden uitgehaald met hun kindje, of eigenlijk hondje is niet helemaal duidelijk. Het zou het bedrijf zomaar PR-kopzorgen kunnen opleveren. Je kan je afvragen Hoeveel zichtbaarheid heeft het bedrijf over zijn robots en hoe ze worden gebruikt? Wat gebeurt er als iemand het op de verkeerde manier gebruikt? Laten we dit als een onschuldige grap zien. Want leuk is het wel!

Spot: robothond

Spot is de naam van de vierpotige robot van Boston Dynamics. Spot weegt 25 kilo, 30 als je de arm meetelt. Spot is volledig elektrisch en kan ongeveer 90 minuten mee op een volle lading, het ligt eraan wat voor taken je hem geeft. Volgens Boston Dynamics is het de meest stille robot die ze tot nu geproduceerd hebben.

[foto: George Cox on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...