Online01.04.2016

Een overzicht van alle 1 aprilgrappen van 2016


In Engelstalige landen heeft men met het over April Fool’s Day en de Fransen noemen 1 april, poisson d’avril. Het is de dag waarop iedereen grappen uithaalt. En deze trend is de laatste jaren ook flink overgewaaid naar het internet.

Google staat bekend om zijn grappen en grollen op deze 1 april maar ook steeds meer andere (tech)bedrijven hebben hun creatieve brein ingezet voor de betere 1 april grappen.

Hieronder een overzicht van de leukste 1 april grappen die we tot nu toe zijn tegenkomen. Een overzicht dat we in de loop van de dag verder aan zullen vullen. Kom jij leuke dingen tegen die zeker in dit overzicht niet mogen ontbreken, laat het hieronder dan even in de reacties weten, zodat we deze nog toe kunnen voegen.

Zelfrijdende fiets van Google

Google introduceert de zelfrijdende fiets in Nederland. “We take great pride in the fact that a Dutch team worked on this innovation.

De Mark Zuckerberg H&M collectie

Mark Zuckerberg kennen we allemaal om zijn grijze shirts i.c.m. een blauwe spijkerbroek. H&M komt daarom nu met de Mark for H&M collectie!

zuck
zuck

De Space reep van Tony’s!

De ingredienten? Melkchocolade met verkruimelde bio-wiet van eigen bodem.

YouTube #SnoopaVision

YouTube komt eindelijk met SnoopaVision. Een functie waar men al naar vraagt sinds de lancering van YouTube. Je krijgt een geweldige ervaring door iedere video op YouTube in 360 graden te kunnen bekijken, met Snoop Dogg. Check hier de playlist.

Nuna komt met maancellen

Een nieuwe baanbrekende innovatie van het Nuon Solar Team. Ze hebben zogeheten maancellen uitgevonden. Deze cellen kunnen niet alleen overdag, maar ook s’nachts zonne-energie opwekken.

Google Maps Funky Town

Ga naar Google Maps in je browser. Daar zie je de optie verschijnen om “Funky Town te bezoeken in de Google Maps App,” laat deze naar je telefoon verzenden. Als je vervolgens de Google Maps App opent, en de optie “Funky Town” kiest krijg je de disco moves van Pegman te zien.

funky-town
funky-town

Raketjes

Unilever was er (al dan niet bewust) vroeg bij dit jaar! Het bedrijf zou gaan stoppen met de productie van raketjes omdat deze alleen in Nederland populair zijn. Voordeel van zo’n vervroegde 1 aprilgrap, zo’n beetje alle grote media in Nederland trapten erin.

ola
ola

Ellie gaat het volgende seizoen Wie is de Mol presenteren!

Nexus Space

Google was er dit jaar vroeg bij. Op de Android Developer Console page circuleren er al weken “reviews” van apps die op 1 april 2029 gepubliceerd zijn en die ook geplaatst zouden zijn vanuit de ruimte met een Nexus 16. Een toestel met een 128-bit processor en 128GB RAM.

google-nexus-space
google-nexus-space

Sushi Whoppers

De Burgerking komt nu met Sushi Whoppers. Gewoon de normale Whopper maar dan in een makkelijker eetbaar formaat.

Een flitsverzekering?

Flitsmeister is bezig met het lanceren van een Flitsverzekering. Met deze verzekering zijn Flitsmeister gebruikers verzekerd tegen flitsboetes voor snelheidsovertredingen tot 10 km/u. Het idee is dat automobilisten hiermee tientallen euro’s per jaar kunnen besparen.

De verzekering zal worden gelanceerd in samenwerking met een grote verzekeraar in Nederland die zich op dit moment nog anoniem wilt houden.

flitser-flitsmeister-2015
flitser-flitsmeister-2015

Nieuwe partner Air Miles

En mocht de flitsverzekering van Flitsmeister niet voldoende zijn. Dan heeft Air Miles nu een handige nieuwe partner. Binnenkort kan je ook die kleine verkeersovertredingen betalen met je Air Miles.

Nieuwe manier van bezorgen via Google

De toekomst van het bezorgen aan huis komt van boven. Google Express biedt een snelle manier van bezorgen van dingen die je nodig hebt uit winkels waar je graag komt.

Een Coolblue MiniMagazijn bij jou thuis

Coolblue is deze week van start gegaan met iets geheel nieuws: Coolblue MiniMagazijnen. Dat is een klein magazijn bij onze klanten thuis. Je ontvangt dan als MiniMagazijnhouder pakketjes van Coolblue die je buren vervolgens bij jou op komen halen. Maar ook nog niet verkochte producten staan bij jou thuis. Het voordeel? Jouw buren hebben 30 minuten na hun bestelling al het nieuwe product in huis.

Google #BlobfishUpdate

Google heeft een nieuwe update uitgerold voor zijn algoritme, genaamd de Google #BlobfishUpdate. Met deze update krijgen websites een score op basis van het uiterlijk van de medewerkers. Deze score heeft invloed op de rankings van een website.

Websites met minder goed uitziende medewerkers zullen hun rankings flink zien dalen of zoals een medewerker van Google zegt: “Ugly creatures will end up in the dark depths of the search results, just like this fish.”

Blobfish update 530
Blobfish update 530

Pizza snijden met laserstralen

Vind jij het ook zo lastig om een pizza netjes in gelijke stukken te snijden? Al lukt het je om goed door de korst te komen, dan moet je nog hopen dat je geen complete slierten kaas van de pizza aan je mes hebt hangen. De Laser Pizzasnijder is daarom dé oplossing.

<em>(Verkrijgbaar via <a href=\
(Verkrijgbaar via

Revolutie in digital marketing

Het belooft een nieuwe revolutie op gebied van digital marketing te worden: Brain Advertising! Middels een chipimplantaat in de hersenen is het mogelijk het koopgedrag van de consument te sturen.

Tompouce deo

Nieuw bij de HEMA, tompouce deodorant. Zo ruik je altijd naar je favoriete gebakje!

Huur een huisdier

Belvilla komt met een nieuwe service. Vanaf 1 mei is het mogelijk om een huisdier te huren bij het boeken van een vakantiehuis in Nederland of België. Voor nu zijn honden, katten en konijnen toegevoegd. Voor het aanbieden van deze extra dienst gaat Belvilla een samenwerking aan met diverse dierenasiels.

Huur_een_huisdier_service_website_Belvilla_vakantiehuizen
Huur_een_huisdier_service_website_Belvilla_vakantiehuizen

Deze pen helpt met spelling

Als spelling niet jouw sterkste kant is. En je nog best veel met de hand schrijft. Dan is de Stabilo Correcto echt iets voor jou!

Real World Tags

Google Tag Manager is ideaal voor het eenvoudig implementeren en organiseren van alle Google-tags op de verschillende websites en apps. Maar hoe zit het vaak veel complexere probleem van tags in de echte wereld? Google komt met een oplossing: Real World Tags.

Geurfotoboeken

De geur van een wandeling door het bos, je vakantie aan het strand of je favoriete gerecht. Breng je fotoboek tot leven met onze nieuwe “geurfotoboeken”!

Veterstrikservice

Na de zelfstrikkende schoen van Nike brengt Omoda vanaf volgende maand ook een nieuwe ontwikkeling op de markt, de veterstrikservice. Omoda zorgt voor een interne opleiding onder een selecte groep medewerkers, zodat in iedere winkel een veterstrikexpert aanwezig is.

Bezoekers en klanten kunnen ook terecht voor handige tips, een opfriscursus of om zelf de veters op juiste wijze te laten strikken. De online shop van Omoda krijgt een veterstrikservice in de vorm van een video met stappenplan.

Omoda_winkel
Omoda_winkel

Off-switch voor smartphones

Smartphones in de de kroeg. Smartphones op verjaardagen. Ben jij het ook zo zat dat iedereen tegenwoordig maar met dat apparaatje bezig is? Conrad.nl heeft nu de oplossing: de smartphone off-switch! Daarmee is het mogelijk om alle apparaten binnen een beperkte straal automatisch uit te zetten.

De off-switch is met enkele simpele stappen in elkaar te zetten en zorgt ervoor dat zowel iOS-, Android- als Windows-devices met één druk op de knop worden uitgeschakeld. Tijd om weer sociaal te doen!

Off-switch
Off-switch

Hondenhorloge

Wil je dat jouw hond ook zonder lijn bij jou in de buurt blijft lopen? Dat kan met dit nieuwe corrigerende hondenhorloge! Je laat iedere hond binnen een door jou gekozen afstand lopen.

Al ruim twee jaar werkt Ajuweliers aan de ontwikkeling van de eerste hondenhorloges. De intensieve samenwerking met een grote Japanse horlogefabrikant heeft geleid tot twee functionele Quartz modellen die vanaf begin mei verkrijgbaar zijn. Hoe het precies werkt lees je hier.

hondenhorloge
hondenhorloge

SmartSense

Met deze nieuwe app van Tele2 kan je voortaan met een veilig gevoel je mobieltje op straat gebruiken.

Nooit meer je kind kwijt met de Easy RFID Chipper

Bij de Mediamarkt is nu een RFID S4 Easy-Chipper verkrijgbaar, daarmee kan je bijvoorbeeld je kind (pijnloos en onzichtbaar) voorzien van een Tag & Trace-microchip. Een manier op altijd direct op je smartphone te zien waar je kind is!

Een taalkussen

Met dit nieuwe kussen van Duolingo slaap je niet alleen lekker, maar leer je ook nog een extra taal terwijl je slaapt.

I went to bed only speaking English, but woke up bilingual. ¡Buenos días a todos!

kussen
kussen

Nederlandse liften worden uitgerust met toilet

Mitsubishi Elevator Europe (MEE) gaat eind april liften in Nederland uitrusten met toiletten om meer comfort te bieden bij onvoorziene situaties. De pilot zal gaan draaien in de provincie Groningen. Het liftbedrijf volgt hiermee een voorbeeld uit Japan. Daar werd de opmerkelijke voorziening vorig jaar al geïntroduceerd.

Wc-Close-up-lift
Wc-Close-up-lift

Emoji’s voor blinden, die komen er toch niet!!

Het leek een mooie actie. Stichting Dedicon ging aan de slag met de ontwikkeling van audio emojis, de zogenaamde voicicons. De stichting verklankte een serie emojis en beweerde een aanvraag te hebben ingediend voor toevoeging van de expressieve emojis aan de wereldwijde Unicode standaard.

Maar het blijkt om een 1 april grap te gaan. Een serieuze boodschap is dus gebruikt als grap.

emojis 1 april a
emojis 1 april a

Afslank wijn

Afvallen was nog nooit zo eenvoudig, en lekker. In de body&fit shop is binnenkort afslank wijn (wit en rood) beschikbaar.

afslankwijn
afslankwijn

Google Cardboard Plastic

Ontdek de echte realiteit met Google Cardboard Plastic.

Mind-blowing

Een nieuwe BH van Hunkemöller. Mind-blowing!

Zwemles bij het boeken van een Cruise

Uit onderzoek blijkt dat 99% van de mensen die hun schip missen, het nét zouden halen als ze in het water zouden springen en achter het schip aan zouden zwemmen.

Joost mag het wel weten

Bij srprs.me zijn bestemmingen altijd een verrassing tot het moment van vertrek. Twee dagen geleden werd er aangekondigd dat tegen betaling Joost het mag weten.

Stofzuiger-onesies

Is jouw kind ook bang voor de stofzuiger? Samen met Hoooked heeft Bosch voor iedereen thuis de oplossing bedacht. Namelijk de vrolijke stofzuiger-onesies!

Handig zo’n relatieverzekering

Samen met je partner ben je zo altijd verzekerd tegen een defintieve relatiebreuk. Deze verzekering sluit je tijdelijk af met een gratis onzichtbare GPS tracking App voor iOS en Android!

Verzekeren tegen boetes met je huurauto

Een boete op vakantie omdat je dat ene straatje toch niet in mocht rijden of je auto niet mocht parkeren op dat mooie plein. Het kan iedereen overkomen.

En dat begrijpt Sunny Cars. Daarom bieden ze vanaf nu het all-in BoeteIncluded pakket aan bij het boeken van een huurauto. Met dit pakket worden maximaal 3 boetes vergoed die je tijdens je vakantie met de huurauto hebt gekregen.

Sunny-Cars-boete
Sunny-Cars-boete

Stuur-loos rijden

Als klant van Ditzo kan je vanaf deze maand (deels) stuur-vrij rijden.

Hearthstone MMO

Blizzard heeft met World of Warcraft nog altijd een van de populairste MMO’s in handen. En ook het deels op Warcraft gebaseerde Hearthstone was een succes. Logisch dus dat er nu ook een Hearthstone MMO beschikbaar komt.

Heel Holland … lakt

Heel Holland Bakt kijken we natuurlijk allemaal. ‘Voruwenzender’ TLC komt nu met een variant voor alleen vrouwen. Heel holland lakt.

Escaperoom ontvangt post van het Vaticaan

Een van de kamers van Project Escape uit Nijmegen heeft als thema ‘Duivelskamer’. En dat is zelfs in het Vaticaan niet onopgemerkt gebleven!

Jomanda brengt toch geen verlichting

Al op 24 maart kwam LampenOnline met het nieuws naar buiten tv-spots met Jomanda op te gaan nemen. Het idee was om vanaf 1 juni samen met het medium uit Tiel het licht te brengen in Nederlandse huiskamers.

Commercial_shoot_1
Commercial_shoot_1

1 april kikker in je bil

Jochem Myjer had was last van zijn buik. En wat blijkt!

Altijd en overal gratis internet

Op reis in een ander land en je hebt om een andere reden geen mobiel netwerk? Dan ben je afhankelijk van eventuele WiFi netwerken in de buurt, met alle veiligheidsrisico’s en irritaties die daarbij horen. Maar er is een oplossing.

De nieuw ontwikkelde app “InterLoop” maakt dit allemaal overbodig. Deze app maakt het mogelijk om zonder internet(abonnement) een hotspot te creëren, waar je zélf gebruik van kunt maken! De app noemt dit zelf een “SelfSpot”. Met een SelfSpot kun je waar dan ook, in welke condities dan ook internet voor jezelf creëren, ook als je helemaal geen bereik of zelfs een internetabonnement hebt.

Zalando gaat offshore

Zoals eerder aangekondigd bij de bekendmaking van Zalando’s financiële resultaten, werkt het fashion platform aan een nog grotere logistieke hub. Naast de bestaande locaties in Erfurt, Mönchengladbach, Brieselang en de recente openingen in Stradella en Lahr, wordt het nieuwe distributiecentrum gevestigd op een voormalig olieplatform in de Noordzee.

zalando
zalando

Pizza Matching

Er zijn al veel verschillende soorten niche-datingsites. Maar nog niet eentje voor Pizzaliefhebbers. New York Pizza komt nu met een nieuwe feature op de NYP app: Pizza Matching! Op basis van jouw favoriete pizza zal je jouw perfecte match vinden.

ZekerLaden van Essent

Met ZekerLaden van Essent zit je nooit meer zonder stroom. Waar je ook bent, je kan voortaan altijd je eigen stroom opwekken. Het enige wat je hoeft te doen, is met de helm buiten te staan. De zonnepanelen doen de rest.

Cornhub

Pornhub heeft vandaag de website omgetoverd tot Cornhub. Op het eerste zicht staat de site gevuld met video’s over maïs. Tot je ergens op klikt!

cornhub
cornhub

App om jouw plekje aan het zwembad te claimen

Zo hoef je nooit meer vroeg je bed uit om op vakantie een goed plekje aan het zwembad te hebben.

The Proton Pack

Sony ontwikkelde een echte rugzak zoals de Ghostbusters die gebruiken! Dit apparaat is volgens Sony al meer dan 30 jaar in ontwikkeling. Maar nu dus eindelijk voor iedereen beschikbaar.

De Leeuw beantwoord telefoon Burgers’ Zoo

Al jaren krijg Burgers’s Zoo op 1 april honderden telefoontjes van mensen die op zoek naar meneer de Leeuw.

Maar de dierentuin in Arnhem heeft vandaag de manier gevonden om al die grappenmakers te woord te staan. Iedereen die belt krijgt daadwerkelijk een meneer De Leeuw aan de lijn: Paul de Leeuw.

The Pirate Bay denkt aan ons klimaat

The Pirate Bay zal op korte termijn een nieuw design uitrollen. Gekozen is er voor onderstaand design. Behalve het verbeteren van de gebruikerservaring zal het donkere design ook beter zijn voor het milieu door een verminderd energieverbruik van de monitor.

tpb-green
tpb-green

Orbiter of the Galaxy

Royal Caribbean UK kondigde aan een ruimteschip genaamd “Orbiter of the Galaxy” aan het bouwen te zijn. Vanaf 2030 kunnen passagiers mee op space cruises.

HeavyBubbles

Fans van Game of Thrones kennen uiteraard the Mountain? Een van de sterkste mannen op aarde. Hoe jij ook ietsje sterker man worden? Door zijn mineraalwater HeavyBubbles te drinken!

#GetSandstoned

OnePlus pakt door met de Sandstone technologie en breidt het uit naar alledaagse items!

Cursus 1-aprilgrappen

Wil je nou zelf volgend jaar ook aan de slag met een leuke 1 aprilgrap? NTI heeft nu namelijk een gratis cursus 1-aprilgrappen.

Het is een cursus die inspireert én voorbereidt op ‘De dag van de dommerik’. De online cursus blikt terug op de mysterieuze oorsprong van de oude traditie, behandelt dé top tien 1-aprilgrappen en geeft tips die om 1 april te helpen overleven. De gratis cursus 1-aprilgrappen is hier te downloaden.

lol
lol
Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.

Verder lezen over Fun

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

Het is weer bijna 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men Apri...

Nieuws01.04.2024

1 april 2024: dit zijn de leukste inhakers en grappen

​30 goede stellingen om mensen bij Truth or Dare uit de tent te lokken

Never Have I Ever, Dilemma Dinsdag: er zijn veel leuke drankspelletjes waarin je elkaar beter leert kennen. Er is er echter maar één de ongekroonde koning: Truth or Dare. In het Nederlands wordt het ook wel Doen, durf...

Lifestyle07.12.2023

​30 goede stellingen om mensen bij Truth or Dare uit de tent te lokken

​5 thrills die je kunt vinden op de Waddeneilanden

Zijn de waddeneilanden alleen voor oude mensen? Zeker niet. Thrillseekers kunnen volledig hun ei kwijt op de TVTAS: je kunt er terecht voor allerlei spannende bezigheden, naast natuurlijk rust, natuur en gezellige horeca...

Lifestyle07.12.2023

​5 thrills die je kunt vinden op de Waddeneilanden

Bas Hoeflaak en Henry van Loon keren terug in LOL seizoen 2

Prime Video maakt vandaag bekend dat de comedians Henry van Loon en Bas Hoeflaak (van het Fluitlied) wederom hun opwachting maken in het tweede seizoen van de succesvolle Prime Video comedy show: LOL: Last One Laughing....

Entertainment20.11.2023

Bas Hoeflaak en Henry van Loon keren terug in LOL seizoen 2

Vanaf 27 december op Prime
Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

Ben jij nog op zoek naar het perfecte zomerbaantje van 2023? Hou je van pretparken bezoeken met goed gezelschap én kan je achtbanen kritisch beoordelen? De website uitmetkorting.nl is namelijk op zoek naar een échte...

Vacatures02.08.2023

Wanted: Een waaghals die achtbanen gaat testen

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

Vandaag is het weer 1 april, de dag om leuke grappen en grollen uit te halen. Wist je dat de oudst bekende 1 april grap voor het eerst werd vermeld in een Franse bron in het jaar 1508. In Engelstalige landen viert men A...

Online01.04.2023

1 april 2023: een overzicht van de leukste inhakers en grappen

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

Vandaag is het St. Patrick’s Day, de nationale feestdag van Ierland, en dat kenmerkt zich als één van de gezelligste en groenste dagen van het jaar. Op 17 maart wordt wereldwijd door meer dan 75 miljoen mensen het le...

Events17.03.2023

St Patrick’s day wordt in steeds meer Nederlandse steden gevierd

"Today we're all a bit Irish"
​Zo schrijf je een leuke Tinder-bio voor je datingprofiel

Geen ONS, alleen sportieve types: veel mensen grijpen hun Tinder-bio aan om te vertellen wat ze willen. Andere mensen proberen het met humor (vrouwen zeggen vaak een man met humor te zoeken), maar gaan daarin weer net ie...

Lifestyle28.07.2022

​Zo schrijf je een leuke Tinder-bio voor je datingprofiel