Duitse coronacampagne #besonderehelden​ gaat viral op YouTube

Duitse coronacampagne #besonderehelden​ gaat viral op YouTube

Vorig artikel Volgend artikel

Het staat pas een paar dagen online, maar het filmpje is al bijna een miljoen keer bekeken (907.003 weergaven om precies te zijn).

Onder het motto 'Zusammen gegen Corona #besonderehelden' is de Duitse overheid begonnen met een sterke campagne tegen de coronapandemie.

Bekijk de video hier:

Duitse overheid kroont bankhanger tot coronaheld

In video's die door de Duitse regering is uitgebracht, worden de banketbakkers van het land met humor geprezen terwijl het land strijdt tegen een tweede golf van coronavirus.

In de video kijkt een oudere man terug op de winter van 2020: ,,Het lot van dit land ligt in onze handen", zegt hij. ,,Dus we verzamelden al onze moed en deden wat van ons werd verwacht, het enige juiste. Helemaal niets!"

Er komen meer video van de Duitse overheid aan

De overheid heeft gezegd dat de komische video's een duidelijke boodschap zijn aan het publiek dat het verminderen van contact met anderen essentieel is om de verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Hetzelfde als dat de Nederlandse overheid al maanden communiceert.

De video's zijn ook ergens wel erg gewaagd. Het pijnlijke onderwerp de Tweede Wereldoorlog wordt kort even aangestipt. Vooral de verwijzing naar de hongerwinter van eind 1944 komt terug in de video.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...