Online11.05.2006

Het afscheid van de Alkmaarder Hout


1147296619az-tv.jpg
1147296619az-tv.jpg

Op 12 mei neemt AZ afscheid van haar stadion de Alkmaarder Hout, het karakteristieke voetbalbolwerk aan de Sportlaan in Alkmaar. De afscheidswedstrijd en de festiviteiten daaromheen worden live uitgezonden op www.az.tv.

De wedstrijd wordt exclusief op internet uitgezonden in hoge kwaliteit. De registratie van de wedstrijd wordt door Dutchview op dezelfde wijze gedaan als bij een reguliere TV broadcast uitzending, met meerdere camera’s inclusief slowmotion camera en met professioneel commentaar.

Het bekijken van de wedstrijd op AZ.tv is gratis en er is geen registratie nodig . AZ wil iedereen op deze manier de mogelijkheid bieden om voor het laatst te kunnen genieten van de sfeer in dit legendarische stadion. De speciale laatste wedstrijd in de Alkmaarder Hout wordt gespeeld tussen twee Allstar-teams die samengesteld worden door Barry van Galen en Michael Buskermolen.

In de Alkmaarder Hout staat een live encoder die het beeldmateriaal uit de regiewagen direct omzet in materiaal dat geschikt is voor internet. Het is sinds de start van het kanaal www.az.tv in februari dit jaar de eerste keer dat een wedstrijd live wordt uitgezonden. Az.tv houdt rekening met een zeer groot aantal kijkers. De beelden zijn op AZ.tv te zien via het StreamGate platform, dat berekend is op dergelijke grote aantallen bezoekers

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.