Online03.02.2006

Emma Thompson lanceert website ‘Anne Frank Boom’


emma-thompson-lanceert-website-anne-fran.jpg
emma-thompson-lanceert-website-anne-fran.jpg

De Britse actrice en scenarioschrijfster Emma Thompson heeft vanmiddag in het Anne Frank Huis de website ‘Anne Frank Boom‘ gelanceerd. De website is zestalig en biedt mensen wereldwijd een platform om uitdrukking te geven aan hun verbondenheid met Anne Frank en haar gedachtegoed.

Anne Frank symboliseert voor veel mensen de hoop op een wereld waarin mensen respectvol en in vrijheid met elkaar samenleven, ongeacht hun afkomst, geloof of politieke overtuiging.

Centraal binnen de website staat de kastanjeboom die Anne Frank vanuit het zolderraam van het achterhuis kon zien. Emma Thompson liet als eerste een blaadje met haar naam in de virtuele boom achter

Via de website kan jong en oud uitdrukking geven aan hun verbondenheid met Anne Frank door een blaadje met hun naam achter te laten of door een verhaal, gedicht of tekening in te sturen. De website bevat verder videofragmenten van beroemdheden die zich door Anne Frank lieten inspireren. Zo vertelt Nelson Mandela over de kracht die hij uit het dagboek putte toen hij op Robbeneiland gevangen zat.

De site is ook bedoeld voor Anne Frank Scholen, waarvan er wereldwijd ruim 200 zijn. In plaats van een blaadje krijgen Anne Frank Scholen een kastanje in de virtuele boom. De scholen kunnen hun projecten rond Anne Frank laten zien en onderling ervaringen uitwisselen.

Emma Thompson riep in haar speech een ieder op de idealen van Anne Frank voort te zetten. “All her ‘would haves’ are our possibilities and opportunities.” Drie leerlingen van de 6e Montessorischool Anne Frank in Amsterdam – de vroegere basisschool van Anne – toonden hun inspiratie aan de hand van verschillende werkstukken. Directeur Bas Moll liet de eerste kastanje in de virtuele boom zien. Aan het einde van de presentatie ontving Emma Thompson één van de werkstukken en een nazaat van de echte kastanjeboom. Deze boom is inmiddels meer dan 150 jaar oud en wordt door ziekte bedreigd.

De website is in samenwerking met communicatiebureau Lost Boys gemaakt. Michiel Mol, oprichter en commissaris van Lost Boys, heeft de website medegefinancierd.

De ‘Anne Frank Boom’ is de derde, internationale website van de Anne Frank Stichting. De eerste website, annefrank.org, biedt bezoekers informatie over o.a. Anne Frank, het Anne Frank Huis en de activiteiten van de Anne Frank Stichting. De tweede website, annefrankguide, helpt scholieren bij het maken van een werkstuk of presentatie over Anne Frank en de Tweede Wereldoorlog. Van deze tweede site ging vandaag de Amerikaanse versie online.

Verder lezen over Website

Deze websites zijn genomineerd voor lelijkste website van het jaar

Websites met Comic Sans, of gekke kleurencombi's. Je kunt nu stemmen op de website die jij eruit vindt springen op het gebied van lelijkheid.

Online29.05.2024

Deze websites zijn genomineerd voor lelijkste website van het jaar

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een website en hoe ze te vermijden

In het digitale tijdperk kan het bouwen van een effectieve website een uitdaging zijn. Dit artikel belicht veelgemaakte fouten tijdens het ontwikkelen van websites en biedt oplossingen om ze te vermijden.

Online29.04.2024

Veelgemaakte fouten bij het bouwen van een website en hoe ze te vermijden

Steeds meer mensen twijfelen aan de waarheid van online informatie

In 2023 heeft 67 procent van de bevolking van 12 jaar of ouder aangegeven op internet informatie gezien of gelezen te hebben die volgens hen niet waar was, of waarbij ze twijfelden aan de waarheid ervan.

Nieuws11.04.2024

Steeds meer mensen twijfelen aan de waarheid van online informatie

​Dit zijn de linkbuilding trends voor 2024

Een nieuw jaar staat voor de deur en dat betekent dat er weer nieuwe kansen zijn. Tijd voor nieuwe samenwerkingen of het verstevigen van bestaande relaties. Samen internet impact maken, dat doe je bijvoorbeeld met linkbu...

DC Business18.12.2023

​Dit zijn de linkbuilding trends voor 2024

​Zo bizar veel geld harkt OnlyFans binnen

OnlyFans: niemand ‘kent’ het, maar toch harkt de website per jaar een bizarre 5,6 miljard dollar binnen. Het platform waarop influencers en andere persoonlijkheden erotische content delen tegen betaling vindt gretig...

Online25.08.2023

​Zo bizar veel geld harkt OnlyFans binnen

Last van lekkage? Met deze 4 tips is dat snel opgelost!

Als je last hebt van een lekkage, kan dat natuurlijk behoorlijk vervelend zijn. Het kan zorgen voor waterschade, wat veel geld kan kosten en voor stress kan zorgen. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je zelf kunt doe...

Lifestyle10.05.2023

Last van lekkage? Met deze 4 tips is dat snel opgelost!

​Hoe staat het met de Nederlandse goksites?

Goksites zijn in Nederland steeds populairder geworden, vooral door de opkomst van het internet en de toenemende beschikbaarheid van online gokdiensten. Veel mensen vinden het gemakkelijker om vanuit huis te gokken, en a...

Entertainment28.02.2023

​Hoe staat het met de Nederlandse goksites?

Ook tijdens YoastCon komen Bard, Ernie en ChatGPT aan bod

Op 11 mei aanstaande verzamelt de internationale SEO top zich in het oosten van ons land. In De Lindenberg in Nijmegen vindt dan de online marketing conferentie YoastCon plaats. De online marketing wereld is momenteel vo...

Marketing14.02.2023

Ook tijdens YoastCon komen Bard, Ernie en ChatGPT aan bod

11 mei een dag vol SEO