Online09.07.2014

Google voegt Streeview beelden toe van Royal Caribbean Cruise Ship


Google blijft druk bezig met het toevoegen van nieuwe plaatsen en locaties aan Street View. Inmiddels zijn er ook al heel wat indoor plaatsen toegevoegd. Recent nog het SS Rotterdam en nu volgen er dus meer cruiseschepen.

Google en Royal Caribbean International zijn een samenwerking aangegaan voor een virtuele tour op ’s werelds grootste cruiseschip. Het bestaat uit zo’n 20.000 close-ups en is onderdeel van Google Maps Business View, het commerciële aspect van Street View.

Het zou Google zo’n 8 dagen hebben gekost om alle foto’s te maken die nodig waren voor de virtuele tour, en deze zijn volgens USA Today genomen met een standaard DSLR camera met fisheye lens, en een “panoramic head” op een tripod. Via Google Maps zijn de beelden te vinden in Fort Lauderdale.

Screen Shot 2014-07-09 at 1.44.29 PM
Screen Shot 2014-07-09 at 1.44.29 PM

Allure of the Seas

De Allure of the Seas maakt onderdeel uit van Project Genesis, dat als doel heeft om grotere cruiseschepen te ontwerpen en te bouwen. Het schip telt 16 passagiersdekken, deze zijn ingedeeld in de vorm van buurten uit bekende steden. Elk dek heeft zijn eigen sfeer, gerelateerd aan de betreffende stad. Het schip kan 6.318 passagiers herbergen, en voor al deze mensen zijn zo’n 2.400 bemanningsleden beschikbaar

At Royal Caribbean we like to push the boundaries of technology & innovation, so we are excited to reveal the world’s first, exclusive “access all areas” tour onboard Allure of the Seas, using Google Street View technology.”

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.