Online24.04.2014

Nederlandse designers omarmen 99designs


nederlandse-designers-omarmen-99designs.jpg
nederlandse-designers-omarmen-99designs.jpg

De Nederlandstalige versie van de ontwerpmarktplaats 99designs bestaat één jaar. En de lokale uitbreiding heeft zijn vruchten afgeworpen. 365 dagen na de lancering van 99designs.nl, zijn er 8.479 Nederlandse designers aangesloten bij de community. 99designs is vooral onder zzp’ers en kleine startende bedrijven populair. De grootste vraag is naar een nieuw design voor een logo (65%).

Het eerste jaar van 99designs in Nederland is goed verlopen. Nederlandse designers en bedrijven wisten ons internationale platform al sinds 2008 te vinden, maar nu we lokaal aanwezig zijn zien we een significante groei in het aantal aangesloten designers en ontwerpwedstrijden,” aldus Patrick Llewellyn, CEO van 99designs. “We zien deze ontwikkeling ook terug in de omzet. In Nederland groeide deze 3,5 keer sneller dan de markt in de Verenigde Staten afgelopen jaar.

Logo en identiteit
Bedrijven kunnen voor verschillende ontwerpen terecht bij 99designs. De vraag van Nederlandse organisaties is als volgt verdeeld:

1. Logo – 65%
2. Website en app – 8%
3. Visitekaartje – 7%
4. Illustraties – 3%
5. Kaart en uitnodiging – 2%
6. Overig – 15%

Tamara Wouda, Country Manager Nederland bij 99designs: “Bedrijven komen ook steeds vaker bij ons terecht als het gaat om andere ontwerpen dan voor een nieuwe identiteit. Denk aan een opdruk voor T-shirts, een etiket voor een verpakking of een boekomslag. Ook zien we dat bedrijven meer en meer vragen naar een 3D-ontwerp. Zo heeft 3dPlaza een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor een personaliseerbare kerstbal, zodat klanten een eigen tekst of afbeelding kunnen toevoegen.”

Alternatief
Met name kleine startende bedrijven en zelfstandig ondernemers kiezen voor betaalbare alternatieven voor het traditionele ontwerpproces. Voor een bedrag vanaf 229 euro tot 909 euro kunnen zij al een wedstrijd voor een logo lanceren. Ontwerpers die zich erdoor aangesproken voelen, kunnen vervolgens een concept voor een logo of zelfs meerdere concepten uploaden.

Charin Singh, eigenaar van coffee concept store Handsome Jack’s in Amsterdam: “Wat ons het meeste aansprak aan 99designs was het feit dat je met het platform designers vanuit verschillende achtergronden en met verschillende visies kan bereiken. Dat zorgt ervoor dat je veel variatie hebt in de logo’s die je uiteindelijk krijgt. De keuzevrijheid was dan ook echt enorm. In ons geval hadden er 37 designers van over de hele wereld gereageerd met 157 ontwerpen voor logo’s. Eigenlijk wisten we gelijk welke onze favoriet was en daar zijn we voor gegaan.”

...

Verder lezen over Design

3 manieren om je huiskamer te verlengen naar de tuin

De zomer is nu wel echt op zijn einde aan het lopen en dat betekent dat er bladeren naar beneden komen, vaker een spatje valt en het ook weer kouder wordt. Toch hoeft dat niet te betekenen dat je naar binnen moet gaan en je tuin weer moet laten overnemen door de natuur. Op deze 3 manieren kun je ook in de herfst genieten van een buitenhuiskamer in je tuin.

Lifestyle23.10.2024

3 manieren om je huiskamer te verlengen naar de tuin

Apple’s nieuwe iPad mini heeft ondersteuning voor Apple Intelligence

Apple heeft een nieuwe iPad mini onthuld, die beschikt over de A17 Pro-chip. Dit nieuwe model heeft uiteraard een compact design, komt beschikbaar in 4 kleuren en beschikt over een 8,3‑inch Liquid Retina-display. De A17 Pro-chip werkt een stuk sneller en efficiënter, zodat je zelfs de meest veeleisende dingen kunt doen. Deze chip bevat een snellere CPU en GPU, heeft een Neural Engine die twee keer sneller is dan die in de vorige iPad mini en is geschikt voor Apple Intelligence.

Gadgets15.10.2024

Apple’s nieuwe iPad mini heeft ondersteuning voor Apple Intelligence

Review Huawei Watch GT5 Pro: robuuste & stijlvolle premium smartwatch

Huawei presenteerde vorige maand vanuit Barcelona een vernieuwde line-up aan smartwatches en andere devices. Het vlaggenschip, zeker voor de Europese markt, is de Huawei Watch GT5 Pro. Een premium smartwatch die opvalt door zijn stijlvolle ontwerp en robuuste functionaliteit.

Gadgets13.10.2024

Review Huawei Watch GT5 Pro: robuuste & stijlvolle premium smartwatch

Philips TV viert 20 jaar Ambilight

Ambilight TV werd 20 jaar geleden geïntroduceerd op de IFA in Berlijn, de grootste beurs voor consumentenelektronica die deze week plaatsvindt en dit jaar zelf een 100-jarige jubileum viert. De Philips Ambilight-technologie viert 20 jaar van ontwikkeling en succes. Nog altijd is de techniek een van de meest onderscheidende technologieën binnen de tv-markt. Populariteit van de extra dimensie van licht op de muur bij tv-kijken neemt daarnaast toe bij consumenten. Maar liefst 35 miljoen Ambilight tv's hebben al een tevreden eigenaar gevonden. Daarmee is Ambilight TV een van de meest populaire consumentenelektronicaproducten ooit onder het Philips-merk.

Technology06.09.2024

Philips TV viert 20 jaar Ambilight

Creëer een stijlvolle woning met behulp van deze tips

Het inrichten van je woning kan gezien worden als een persoonlijk, maar creatief proces. Ieder persoon heeft een andere smaak en juist daarom is het van belang dat de woonkamer naar eigen wens wordt ingericht. Het zal immers bij je moeten passen en je zult je hier thuis moeten voelen. Dit is de plek waar je samenkomt met familie en vrienden en waar je na een lange werkdag even tot rust wilt komen. Juist daarom zal je de inrichting van je woonkamer niet moeten onderschatten. Wij gaan je onderstaand in ieder geval helpen met een aantal handige tips.

Lifestyle22.08.2024

Creëer een stijlvolle woning met behulp van deze tips

Vind jouw persoonlijke stijl voor een ontspannen loungehoek in de tuin

De zomer is hier, en dat betekent dat het tijd is om je tuin om te toveren tot een ontspannende oase waar je kunt genieten van de zon en de frisse lucht. Een loungehoek in de tuin is de perfecte plek om te relaxen, te lezen of gezellig samen te zijn met familie en vrienden. Maar hoe vind je jouw persoonlijke stijl voor een ontspannen loungehoek? In dit artikel beschrijven we diverse stijlen zoals boho-chic, modern, rustiek en mediterraan. We geven je stap-voor-stap ideeën om deze stijlen te realiseren, inclusief DIY-ideeën en tips voor het kiezen van meubels, planten en decoratie.

Lifestyle25.07.2024

Vind jouw persoonlijke stijl voor een ontspannen loungehoek in de tuin

Eerste hulp bij het inrichten van een horecakeuken: 3 tips! 

De horeca is sinds het einde van de pandemie weer enorm gegroeid. Het aantal restaurants in Nederland is flink toegenomen. Geen wonder dat ook de vraag naar horeca apparatuur flink is gestegen.

Lifestyle19.06.2024

Eerste hulp bij het inrichten van een horecakeuken: 3 tips! 

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders