Online24.04.2014

Nederlandse designers omarmen 99designs


nederlandse-designers-omarmen-99designs.jpg
nederlandse-designers-omarmen-99designs.jpg

De Nederlandstalige versie van de ontwerpmarktplaats 99designs bestaat één jaar. En de lokale uitbreiding heeft zijn vruchten afgeworpen. 365 dagen na de lancering van 99designs.nl, zijn er 8.479 Nederlandse designers aangesloten bij de community. 99designs is vooral onder zzp’ers en kleine startende bedrijven populair. De grootste vraag is naar een nieuw design voor een logo (65%).

Het eerste jaar van 99designs in Nederland is goed verlopen. Nederlandse designers en bedrijven wisten ons internationale platform al sinds 2008 te vinden, maar nu we lokaal aanwezig zijn zien we een significante groei in het aantal aangesloten designers en ontwerpwedstrijden,” aldus Patrick Llewellyn, CEO van 99designs. “We zien deze ontwikkeling ook terug in de omzet. In Nederland groeide deze 3,5 keer sneller dan de markt in de Verenigde Staten afgelopen jaar.

Logo en identiteit
Bedrijven kunnen voor verschillende ontwerpen terecht bij 99designs. De vraag van Nederlandse organisaties is als volgt verdeeld:

1. Logo – 65%
2. Website en app – 8%
3. Visitekaartje – 7%
4. Illustraties – 3%
5. Kaart en uitnodiging – 2%
6. Overig – 15%

Tamara Wouda, Country Manager Nederland bij 99designs: “Bedrijven komen ook steeds vaker bij ons terecht als het gaat om andere ontwerpen dan voor een nieuwe identiteit. Denk aan een opdruk voor T-shirts, een etiket voor een verpakking of een boekomslag. Ook zien we dat bedrijven meer en meer vragen naar een 3D-ontwerp. Zo heeft 3dPlaza een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor een personaliseerbare kerstbal, zodat klanten een eigen tekst of afbeelding kunnen toevoegen.”

Alternatief
Met name kleine startende bedrijven en zelfstandig ondernemers kiezen voor betaalbare alternatieven voor het traditionele ontwerpproces. Voor een bedrag vanaf 229 euro tot 909 euro kunnen zij al een wedstrijd voor een logo lanceren. Ontwerpers die zich erdoor aangesproken voelen, kunnen vervolgens een concept voor een logo of zelfs meerdere concepten uploaden.

Charin Singh, eigenaar van coffee concept store Handsome Jack’s in Amsterdam: “Wat ons het meeste aansprak aan 99designs was het feit dat je met het platform designers vanuit verschillende achtergronden en met verschillende visies kan bereiken. Dat zorgt ervoor dat je veel variatie hebt in de logo’s die je uiteindelijk krijgt. De keuzevrijheid was dan ook echt enorm. In ons geval hadden er 37 designers van over de hele wereld gereageerd met 157 ontwerpen voor logo’s. Eigenlijk wisten we gelijk welke onze favoriet was en daar zijn we voor gegaan.”

Verder lezen over Design

Eerste hulp bij het inrichten van een horecakeuken: 3 tips! 

De horeca is sinds het einde van de pandemie weer enorm gegroeid. Het aantal restaurants in Nederland is flink toegenomen. Geen wonder dat ook de vraag naar horeca apparatuur flink is gestegen.

Lifestyle19.06.2024

Eerste hulp bij het inrichten van een horecakeuken: 3 tips! 

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

Niet schrikken als je homescherm van Netflix er anders uitziet: het lijkt namelijk afscheid te willen nemen van zijn rechthoekige tegels.

Entertainment07.06.2024

Netflix past zijn homescherm aan: dit wordt er anders

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

In de oude vertrekhal van het Parijse vliegveld Le Bourget, tegenwoordig een imposant lucht- en ruimtevaartmuseum, staan drie DS-modellen onder een doek te wachten op de onthulling. Drie bijzondere modellen, vernoemd naar een ware Franse held, schrijver, vliegenier en avonturier: Antoine de Saint-Exupéry.

Automotive21.05.2024

DS tilt luxe met Collection Antoine de Saint-Exupéry naar nog hoger niveau

Neem je fantasie mee op avontuurlijke reizen
Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Apple heeft vandaag, zoals verwacht, zijn nieuwe iPads gepresenteerd. De iPad Pro (met M4-chip) is een krachtig nieuw model verkrijgbaar in zilver en spacezwart, en die komt in 2 formaten: een lekker ruim 13‑inch model of het wat meer handzame 11‑inch model.

Gadgets07.05.2024

Apple toont een geheel vernieuwde iPad-lineup

Nieuwe Pro's & Air's
Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Om de uitstraling van je huis en in het bijzonder die van je tuin te verbeteren, zal je moeten investeren in functionele en stijlvolle tuinmeubels.

Lifestyle06.05.2024

Stap voor stap: hoe kies je de beste tuinmeubelen?

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

De Alfa Romeo Milano is geen toeval. Het Italiaanse merk wil net als alle neven en nichten een footprint hebben in het grootste segment van de Europese markt, een Alfa Romeo in een compacte vorm.

Automotive17.04.2024

Alfa Romeo Milano, de lat ligt heel hoog

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

Motorola kondigde vandaag 3 nieuwe toestellen aan uit het premium assortiment: de motorola edge 50 ultra, motorola edge 50 pro en motorola edge 50 fusion.

Mobile16.04.2024

Dit is de nieuwe edge generatie van Motorola

aangedreven door moto AI
3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken

Het kiezen van een nieuwe vloer voor je huis kan een spannende maar ook uitdagende taak zijn. Met zoveel verschillende opties beschikbaar, kan het moeilijk zijn om te weten waar te beginnen. Hier zijn drie handige tips o...

Lifestyle09.04.2024

3 tips als je een nieuwe vloer gaat uitzoeken