Online09.09.2013

TechCrunch biedt excuses aan voor ‘Titstare’ en masturbatie-act [video]


techcrunch-biedt-excuses-aan-voor-titsta.jpg
techcrunch-biedt-excuses-aan-voor-titsta.jpg

TechCrunch werd het afgelopen weekend flink in verlegenheid gebracht door twee Australiërs die op het jaarlijkse tech-event TechCrunch Disrupt voor de grap een app presenteerden met de naam ‘Titstare’. Zoals de naam al doet vermoeden is de fictieve app bedoeld voor het maken en delen van foto’s waarop men naar decolleté’s van vrouwen gluurt. 

Op het doorgaans serieuze event, waar tech-startups hun product of dienst mogen presenteren aan potentiële investeerders, media en andere geïnteresseerden, gaven de twee grappenmakers een korte presentatie over de nepdienst die bol stond van de tieten’grappen’ (“It’s the breast, most tittilating fun you can’t have”).

Ook een ander optreden bezorgde TechCrunch het schaamrood op de kaken. Tijdens de presentatie van het spelletje ‘Circle Shake’, waarbij het erom gaat binnen 10 seconden je telefoon zo vaak mogelijk op en neer te bewegen, nam de geestelijk vader van het spelletje zijn telefoon ter hand, om vervolgens kreunend en hijgend te doen alsof hij masturbeerde. 

TechCrunch biedt via Twitter excuses aan voor de twee blamages en belooft in het vervolg de inzendingen beter te screenen.

Ook plaatsten twee redacteuren van TechCrunch de volgende verklaring op de eigen website, waarin nog eens wordt benadrukt dat seksisme een groot probleem is binnen de tech-industrie en dat TechCrunch er alles aan doet om daar een einde aan te maken: 

schermafbeelding-2013-09-09-om-2-49-31-p.jpg
schermafbeelding-2013-09-09-om-2-49-31-p.jpg

Hieronder de filmpjes van de twee presentaties, die ondanks het hoge onderbroekenlol-gehalte toch nog op een (mager) applaus konden rekenen: