Online01.11.2012

Rijksmuseum lanceert Rijksstudio


In opmaat naar de opening volgend jaar april lanceert het Rijksmuseum vandaag Rijksstudio. Een voor de museumwereld innovatieve digitale toepassing waarin een groot deel uit de Rijksmuseumcollectie voor iedereen gratis beschikbaar is.

125.000 bekende, onverwachte en verrassende beelden om tot in detail op in te zoomen, om aan te raken, te ‘liken’ én om zelf mee aan de slag te gaan. Rijksstudio brengt de collectie van het Rijksmuseum groots in beeld en is zo gemaakt dat iedereen de collectie makkelijk kan ontdekken, aanraken, delen en zelf toepassen. 

rijksmuseum-lanceert-rijksstudio.jpg
rijksmuseum-lanceert-rijksstudio.jpg

Zo zijn de afbeeldingen op hoge resolutie rechten vrij te downloaden en kan men bijvoorbeeld met zelfgekozen afbeeldingen of details een reproductie (laten) maken, een iPadhoes printen, een bank bekleden of zelfs een scooter of auto beplakken.

Op de website kan je ook je eigen studio maken met thema’s en onverwachte beelden uit de collectie van het Rijksmuseum. Iedereen kan zijn eigen Rijksstudio hier aan toevoegen.

Rijksstudio maakt deel uit van de nieuwe website van het Rijksmuseum en is speciaal gemaakt voor tabletgebruik en responsive van opzet. Dit betekent dat je de Rijksstudio optimaal kunt bekijken op zowel je desktopcomputer, laptop, iPad of iPhone. De ervaring van het aanraken op de iPad is ronduit spectaculair.