Online10.02.2012

Ben van der Burg schaatst vandaag wel de Elfstedentocht


Schaatsveteraan Ben van der Burg organiseert vandaag een ‘moderne’ elfstedentocht waarbij de deelnemers digitale stempels kunnen scoren. Als aandeelhouder van Repudo.com heeft hij met hun team een speciale app voor de mobiele telefoon ontwikkeld waarmee bij elke stempelpost de kaart automatisch wordt afgestempeld.

Inmiddels hebben zich zo’n 25 deelnemers gemeld voor zijn tocht, die straks om zeven uur van start gaat in Leeuwarden. Zoals gezegd hoeven deelnemers onderweg niet ouderwets te stempelen, maar zullen met de applicatie Repudo hun digitale stempelkaart vullen. Zo is er toch het fysieke bewijs dat de elf steden zijn aangedaan. De tocht zal de hele dag op Repudo.com live te volgen zijn.

Ben van der Burg, initiatiefnemer van de tocht: “Mijn ambities zijn verschoven waardoor ik niet meer met de echte Elfstedentocht mee hoef te doen. Samen met een kleine groep mensen de eindeloze ijsvelden tegemoet treden lijkt me wel mooi. Omdat ik me tegenwoordig begeef in de digitale wereld, vind ik het  prettig en leuk om de digitale hulpmiddelen te gebruiken tijdens deze tocht.” 

De start is om 07:00 langs de Bonkevaart. Schaatsers die met Ben de tocht willen afleggen kunnen zich vooraf aanmelden via www.repudo.com/campaigns/elfsteden. De groep zal de tocht aanstaande vrijdag 10 februari in een rustig toertempo volbrengen. Onderweg is er ruimte voor rust, eten en drinken. Thuisblijvers kunnen via de Repudo App de schaatsers aanmoedigen door “support Repudos” neer te leggen op de route of bij de stempelplaatsen!

ben-van-der-burg-schaatst-vandaag-wel-de.jpg
ben-van-der-burg-schaatst-vandaag-wel-de.jpg

Henkey
Henk de Hooge

Henk is Internet Entrepreneur, founder van Dutchcowboys en daarnaast tech en travelblogger, fotograaf, visual storyteller en bovenal een digitale nomade. Je maakt Henk vooral blij met bijzondere auto's, verre reizen en coole gadgets. Zijn grootste passies zijn echter innovatie, creativiteit en duurzaamheid.