Online02.02.2010

Mijnbestand.nl een social sharing service


mijnbestand-nl-een-social-sharing-servic.jpg
mijnbestand-nl-een-social-sharing-servic.jpg

Vandaag heeft MijnBestand.nl een nieuw design gekregen en is de functionaliteit uitgebreid. Het is nu nog eenvoudiger om bestanden te  delen via Twitter, Facebook en Hyves.

Initiatiefnemers zijn de mensen achter Mijnalbum. Ze laten weten dat de service de afgelopen 2 maanden is verdrievoudigd in het aantal uploads en bezoekers. Maar er zijn toch al heel wat file sharing sites. Vanwaar dan toch de keuze voor nog een “filesharing-site”? Marketing Manager Andries Nolles: “De filosofie die wij achter MijnAlbum hadden is dat we online foto’s delen eenvoudig en snel wilden maken. Deze filosofie hebben we doorvertaald naar het concept bestanden delen aangezien we dit in Nederland nog niet op deze manier tegengekomen waren; een gat in de markt dus.

Wat zijn de verwachtingen voor MijnBestand.nl? “MijnBestand is op dit moment nog een basic deeldienst. Je hoeft geen account aan te maken om bestanden te delen en te beheren. In de toekomst willen we daarnaast ook de mogelijkheid bieden dat gebruikers zich met een e-mailadres kunnen aanmelden en vervolgens bestanden online kunnen beheren net zoals ze dat nu met foto’s op MijnAlbum.nl kunnen. In de afgelopen paar maanden dat we live zijn met het concept zien we een enorme groei in uploads en unieke bezoekers. We verwachten dat deze lijn de komende tijd door zal trekken. Op dit moment hebben we amper energie en geld gestoken in marketingbudgetten.

Hoe het gaat het eigenlijk met MijnAlbum? “Kortweg, goed! Als platform groeien we nog steeds stevig, zowel in Nederland en nu ook in het buitenland. Inmiddels hebben we 35 medewerkers. Ons online platform MonAlbum.fr is de meest succesvolle site in het buitenland die we aanbieden en daarna MyAlbum.com.