Online25.05.2009

Website over herkomst van producten


website-over-herkomst-van-producten.jpg
website-over-herkomst-van-producten.jpg

De VARA komt met http://www.waarkomthetvandaan.nl, een website waarop je kunt zien welke producten uit dezelfde fabriek komen. Allemaal ingegeven door vragen als, zijn de stroopwafels van een A-merk altijd beter dan een B-merk? En zit er wel verschil tussen de goedkoopste en de duurste rookworst of douchegel, behalve de prijs? De gloeilampen van Albert Heijn en Philips gloeilampen: inderdaad uit dezelfde fabriek. Slagroom van Euroshopper en Campina komen ook al uit één fabriek.

Consument hebben bij het boodschappen doen geregeld de keuze tussen een A-merk of huismerk. Veel consumenten weten echter nog steeds niet dat veel van deze producten uit dezelfde fabriek komen. Dankzij tips van bezoekers, kijkers en luisteraars kun je dat nu allemaal terugvinden op deze nieuwe website waarop je als bezoeker snel kan zien welke producten uit dezelfde fabriek komen en ook zelf producten kan aanmelden.

Op de site kan zowel op alfabet als op supermarkt en naam van de fabrikant gezocht worden. Per product verschijnt een illustratie, de naam van de fabriek en de andere merken die uit dezelfde fabriek afkomstig zijn.

Het consumentenprogramma ‘Kassa’ riep de afgelopen weken kijkers op om producten uit dezelfde fabriek door te geven aan de redactie. Aan de hand van deze tips is de basislijst samengesteld die nu op de site te vinden is.
Deze lijst met producten wordt met behulp van de bezoekers continu uitgebreid. Daarbij is het de bedoeling dat de bezoekers van de site hun tips achterlaten bij de redactie zodat de lijst van producten blijft groeien.