Online20.09.2008

War Child en Habbo organiseren virtuele Vredesmars


war-child-en-habbo-organiseren-virtuele-.jpg
war-child-en-habbo-organiseren-virtuele-.jpg

War Child Nederland organiseert op 21 september, de Internationale Dag van de Vrede, een virtuele Vredesmars op de online community Habbo. Doel van de mars is, jongeren stil te laten staan bij oorlog en hen op te roepen de noodzaak van vrede te steunen. De vredesmars is maakt onderdeel uit van de Global Peace Gathering, die in 32 landen door War Child en Habbo wordt georganiseerd.

Tijdens de mars zullen de bezoekers van Habbo, zogenaamde Habbo’s, gezamenlijk een tocht maken door verschillende virtuele kamers. Zij zullen vergezeld worden door een aantal jongeren uit Oeganda, die vanuit een vluchtelingenkamp de online wereld zullen bezoeken.

Christian Batist, Vice President Marketing van Habbo is enthousiast over de activiteiten: “Het enthousiasme en de betrokkenheid onder de Habbo’s is enorm en werkt inspirerend. We verwachten dan ook dat de vredesmars een groot succes gaat worden!” Naast de Vredesmars kunnen Habbo’s een Vredespetitie van War Child tekenen waarmee ze hun steun aan de actie tonen.

Voor deze campagne deed Habbo onderzoek onder 4.363 jongeren naar hun mening over oorlog en conflict. Uit de resultaten blijkt dat 80% van de respondenten zich weleens zorgen maakt om conflicten en oorlogen in de wereld. Ook denkt een derde van de jongeren dat zij tijdens hun leven een Derde Wereldoorlog zullen meemaken. Meer dan 70% vindt dat de regering iets moet doen om conflicten en oorlogen te stoppen. Daarnaast vindt meer dan 90% dat de regering ervoor moet zorgen dat oorlogen geen schade aan kinderen berokkent. Wereldwijd deden meer dan 32.000 jongeren mee aan het onderzoek.