Online07.07.2008

Hoe overleef je Kanker 2.0 volgens Maarten Lens-FitzGerald’s


Maarten Lens-FitzGerald’s heeft een kanker ter grote van 2 vuisten. Hij leeft intensief online en de gemeenschap leeft mee. Gebruikt zijn maartensjourney.com blog, zijn Flickr foto stream en vooral zijn www.twitter.com/dutchcowboy. Zijn afspraken in het ziekenhuis worden met Spreadsheets.google.com geregeld.

Hierbij het tweede interview wat ik Maarten afneem. Hij neemt afscheid van zijn oude werkgever Rapid Suger, als ondernemer had hij net niet de offerte van arbeidsongeschiktheid getekend waarna hij kanker kreeg. Hij blikt terug over de eerste chemo, laat zijn kale kop zien, praat over zijn stemming en wat hij van zijn vrienden zoekt.

Maarten blijft lachen, zit vol met positieve energie, heeft een geweldige vrouw en laat iedereen meekijken in zijn leven tijdens deze rottijd maar gaat volgende week vol vertrouwen het ziekenhuis in.

Volgens hem helpen de web2.0 tools enorm om er gewoon normaal onder te blijven. Digitaal meeleven helpt.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.