Online21.04.2008

Op vacature site Werkbank bepaal je zelf wat je betaalt


op-vacature-site-werkbank-bepaal-je-zelf.jpg
op-vacature-site-werkbank-bepaal-je-zelf.jpg

Sinds vandaag is er een nieuwe vacature website voor de interactieve sector in Nederland, Werkbank De website richt zich specifiek op ontwerpers en technici in de interactieve sector. De website is ontwikkeld door Onstuimig Interactieve Communicatie uit Amersfoort.

Het grote verschil met vele andere vacature websites is dat de werkgever achteraf zelf kan bepalen wat deze wil betalen voor de vacature. De voorwaarden van Werkbank zijn hier kraakhelder over:

“Elke vacature wordt 30 dagen online geplaatst. Na afloop van deze periode bepaald de wederpartij zelf hoeveel hij wil betalen voor de geplaatste vacature. Er geldt hierbij geen minimum en maximum bedrag. Het door de wederpartij gekozen bedrag wordt ten alle tijden door Werkbank geaccepteerd. Werkbank stuurt de wederpartij een factuur nadat de wederpartij een bedrag heeft gekozen.”

In eerste instantie zoek je het liefst binnen je eigen netwerk naar personeel, lukt dat niet dan is een vacaturewebsite een goede optie maar tevens ook vrij kostbaar. Werkbank.nl is in mijn ogen een goed alternatief. De website is gericht op een nichemarkt, die – eenmaal bekend bij het juiste publiek – zeker kan gaan werken. De opmaak is eenvoudig en overzichtelijk, misschien iets te speels, het gaat tenslotte wel om je baan en dat is en blijft een serieuze zaak.

De grote vraag is natuurlijk; stel dat je een geschikte persoon vindt via Werkbank hoeveel wil je dan betalen? En wil je überhaupt wel betalen als je de geschikte persoon helemaal niet vindt? Een moeilijke vraag en misschien ook pas een zorg voor later, op het moment dat je nieuwe personeelslid al lang en breed aan de slag is.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.