Online08.04.2008

Geen proef legaal internetgokken


geen-proef-legaal-internetgokken.jpg
geen-proef-legaal-internetgokken.jpg

Er zal voorlopig geen proef komen met legaal gokken op internet. Om een dergelijke proef mogelijk te maken had minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie een wetsvoorstel ingediend welke onlnags door de eerste kamer is verworpen. Het online gokken hier in Nederland staat al langer ter sprake.

Het was de bedoeling van de minister om Holland Casino tijdelijk een vergunning te geven om gokken op internet aan te bieden, de proef zou 3 jaar duren en elk jaar opnieuw worden beoordeeld. Een experiment met legaal internetgokken werd door hem gezien als noodzakelijk, omdat Nederlanders nu hun heil vaak zoeken op ‘illegale en ongereguleerde’ kansspelsites. Hij wilde de gokkers daar weglokken met een door de Staat gecontroleerde site. Naar schatting zijn er zo’n 400.000 Nederlanders die momenteel gokken via internet.

Wat er nu gaat gebeuren is nog onduidelijk, Hirsch Ballin beraadt zich op de nu ontstane situatie, bij een behandeling van de herziene Wet op de Kansspelen zal hij zeker met alternatieve voorstellen komen. En men blijft ook optreden tegen het aanbod van illegale kansspelen, maar door het ontbreken van een legaal alternatief wordt dat bemoeilijkt.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.