Online08.04.2008

W3C’s ‘The Grid’ is 10.000x sneller dan het huidige internet


w3c-s-the-grid-is-10-000x-sneller-dan-he.jpg
w3c-s-the-grid-is-10-000x-sneller-dan-he.jpg

In Cern, Zwitserland, zijn ze goed bezig. Ooit werd daar de basis gelegd voor het WWW, HTML, XML en meer protocollen voor ons huidige internet. Nieuw -en direct klaar voor verfilming- is: The Grid.

The Grid? Een initiatief van Cern(waar ook het W3C.org huist) met onder andere professor Tony Doyle die het project technisch leidt. The Grid? Heel simpel het initiatief om het huidige internet 10.000 maal sneller te maken dan de huidige verbindingen.

Hoe?

Er wordt beter gebruik gemaakt van fibre(glasvezel)-verbindingen. Op dit moment zijn er zo een 55.000 servers verbonden met dedicated fibre. Dit zou de komende jaren tot 200.000 moeten uitgroeien. Deze zomer moet het snelle netwerk -dat in principe evenwijdig ligt aan het huidige ’trage’ internet- een boost krijgen.

Het parallele internetnetwerk loopt van Cern naar elf knooppunten VS, Canada, Azie, Europa en wat verspreiding over de wereld.

Een probleem kan zijn de enorme stijging in energieverbruik.

Patrick Petersen

Vreemde eend Patrick Petersen RDM MA MSc is een ervaren ondernemer, spreker en docent (aan onder andere Nyenrode Business University, Beeckestijn Business School en EURib) die het nuchtere ‘lachen en leren’ combineert in zijn inspirerende optredens. Senior online strateeg, crossmediaal marketeer, contentmarketeer, internetondernemer, internationaal spreker, docent en auteur. Hij studeerde af op divers eigen (content-) marketingmodellen die hij voor tal van internationale organisaties, zoals Heijmans, Hästens, Somfy smart home, Trendhopper holding, T-Mobile Nederland, AtMostTV, TU Delft, IKEA Nederland, MTV Europe en Coolcat, succesvol in de praktijk bracht.