Online11.03.2008

Sony BMG gaat 250.000 nummers gratis aanbieden


sony-bmg-gaat-250-000-nummers-gratis-aan.jpg
sony-bmg-gaat-250-000-nummers-gratis-aan.jpg

Evenals bekende collega-majors is ook platenmaatschappij Sony BMG naarstig op zoek naar nieuwe mogelijkheden om de trend van dalende opbrengsten uit albumverkopen te keren. Hiertoe heeft het bedrijf nu een deal gesloten met MP3 muziekaanbieder We7.com waarbij Sony maarliefst 250.000 nummers gratis gaat aanbieden.

Vanaf eind april is het mogelijk om onder andere gratis complete albums van Kasabian, Bruce Springsteen, Mark Ronson, Westlife of Foo Fighters te streamen. Voor de plaat te horen is, krijgen gebruikers ‘een korte commerciele boodschap’ te horen. In tegenstelling tot de huidige 1.000.000 nummers op We7, is de Sony BMG catalogus niet daadwerkelijk te downloaden. De bedoeling is dat gebruikers op deze manier geprikkeld worden de muziek vervolgens daadwerkelijk te gaan kopen.

“De deal past in de trend dat majors de mogelijkheden van online muziekdistributie aftasten. Zo werd recent al bekend dat de vier belangrijkste platenmaatschappijen, waaronder Sony BMG een overeenkomst sloten met Last.fm. Ook zijn sinds januari artiesten uit de Sony BMG catalogus te downloaden via Amazon.com.” Aldus 3VOOR12.nl.