Online16.10.2007

Nieuwkomer daagt koeriers uit


1192524726sendyourshipment.jpg
1192524726sendyourshipment.jpg

De Start-up Parcel International wil de pakkettenbranche openbreken. De markt is ondoorzichtig. “Multinationals als UPS en FedEx moeten anders gaan denken. De vervoersbranche is totaal niet transparant,” aldus Casper Plat die het bedrijf in januari is gestart.

Het kost erg veel tijd en energie om uit te zoeken wie het goedkoopst en snelst een pakket kan sturen: TNT, UPS, DHL, FedEx of een andere koeriersdienst. De een levert goedkoper in Amerika, de andere in Azië, de ander naar Australië. Op onze site is in een oogopslag te zien wie het snelst en goedkoopst is. En je kunt ook meteen een order plaatsen en een label uitprinten. Er staat dan binnen een half uur een koerier voor de deur.

Het in Rotterdam gevestigde bedrijf is daarmee volgens eigen zeggen uniek. “We zijn de eerste en enige onafhankelijke vergelijker in Nederland,” aldus Plat. Klanten van Parcel International hebben nog een ander voordeel. Ze hoeven zich niet bij alle expressdiensten aan te melden, iets dat weer extra kosten met zich meebrengt. Parcel International heeft de contracten al gesloten.

Nou versturen wij niet dagelijks paketten, dus hoe goed en/of snel FedEx en Co zijn weet ik niet, maar deze dienst ziet er zeker veelbelovend uit.

Jeroen de Hooge

Jeroen is al meer dan 15 jaar betrokken bij Dutchcowboys. Voornamelijk als digital content creator. En dan voor alle titels van The Blogidea Factory. Liefhebber van advertising, entertainment, tech, gadgets, en eigenlijk alles online.