You're fired! Belangrijke cyberman door Trump aan de kant gezet

You're fired! Belangrijke cyberman door Trump aan de kant gezet

Vorig artikel Volgend artikel

Het zit president Trump niet echt mee... De man staat bekend om het feit dat mensen die tegen hem zijn of een andere mening hebben genadeloos worden afgestraft.

Dat overkwam ook Christopher Krebs. De functionaris die verantwoordelijk is voor cyberbeveiliging bij de afgelopen verkiezing werd ontslagen door een tweetje van Trump.

Waarom? Krebs is het er niet mee eens dat Trump zegt dat er kiezersfraude is gepleegd.

Directeur 'Department of Homeland Security's'

Voor zijn ontslag was Krebs de directeur van het Department of Homeland Security's (DHS) Cybersecurity and Infrastructure Security Agency (CISA).

Als reactie op zijn ontslag tweette Krebs dat hij het een eer vond om te mogen dienen voor zijn land. Hij riep ook (nog een keer) op om de uitslag van de verkiezingen te respecteren.

Democraat Joe Biden won de verkiezingen van 3 november jongstleden. Trump zegt nog steeds dat de uitslag niet klopt. Hij heeft talloze beweringen gedaan over vermeende verkiezingsfraude die niet worden gestaafd door bewijs.

Krebs was ooit een favoriet van Trump

Krebs werd in juni 2018 door Trump genomineerd voor zijn voormalige functie en trad in 2017 toe tot het DHS om advies te geven over zaken over cyberbeveiliging. Voordat hij bij het DHS kwam, leidde Krebs het beleidswerk van Microsoft over cyberbeveiligings- en technologiekwesties.

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...