Nieuws21.03.2018

Wij hebben zoveel idiote nationale dagen, maar België heeft de leukste


braveau voor de vélo

Iedere dag is het wel de dag van iets: warmetruiendag, complimentendag of internationale vrouwendag. Maar sommige van die dagen zijn echt idioot, zoals anti dieetdag, landelijke hoedendag of wereld toiletdag. Vandaag is het trouwens de nationale boomfeestdag. Boomknuffelen is vandaag toegestaan. Oh ja, het is vandaag óók wereld poëziedag. En morgen is het wereldwaterdag. Dat je het even weet.

Inmiddels hoor je het iedere dag, dat het ook helemaal geen nut meer heeft om een speciale dag ergens voor te vieren. Maar net als met zoveel andere dingen (friet bakken, bier brouwen en bewegwijzering) doen onze zuiderburen ook dit weer net even beter en leuker. Zij hebben namelijk de leukste nationale dag van allemaal: braveau voor de vélo. Oftewel applausdag voor de fietsers.

Hoe applausdag werkt

Op papier is het al hilarisch, laat staat dat je dit live meemaakt. Vandaag op 21 maart wordt er geapplaudisseerd voor fietsers. Op kruispunten staan mensen klaar om voor iedere voorbij komende fietser te klappen. Gewoon, omdat fietsers ook weleens een applausje verdienen. En zeker in België.

Iedereen weet namelijk dat de Belgen helemaal niet zo goed zijn in het aanleggen van wegen als wij Nederlanders. En dat van die bewegwijzering was een grapje (friet en bier is wel waar). Fietsen in België is voor de dapperen onder ons. En dus is dat applausje helemaal verdiend. Braveau voor iedereen op de vélo! Of profietsciat: Belgen zijn blijkbaar ook ‘goed’ in woordgrapjes.

Foto header: zozzzzo – Adobe Stock

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl