Poppodium 013 maakt stemmen wel heel erg gaaf!

Poppodium 013 maakt stemmen wel heel erg gaaf!

Vorig artikel Volgend artikel

In Tilburg hebben ze van stemmen echt een feestje gemaakt. Als je gaat stemmen bij Poppodium 013 dan krijg je daarna een rondleiding en een rockster behandeling.

Je loopt de 'Stem als een Ster'-route, een gratis backstagetour. Je mag het grote podium op als een echte rockster en er wordt een toffe foto gemaakt die je kunt delen op social media. Zoals hier mensen doen op Twitter.

Veel Tilburgers willen een rockster zijn

Het poppodium laat rond de middag weten via Twitter dat het erg druk is: "Jullie zijn duidelijk enthousiast om bij 013 te komen stemmen! Momenteel staat er een wachtrij die +/- 45 tot 60 minuten duurt. Het is tot vanavond 21:00 mogelijk om te stemmen incl. fotomoment."

Deze actie van het popodium is gaaf. Het maakt het stembureau in het centrum van Tilburg misschien wel het tofste van Nederland.

Mike staat op de foto op het podium in de grote zaal terwijl hij in de lucht springt als een gitarist van AC/DC: "Ja ik ben een zwevende kiezer", zegt hij in z'n tweetje.

Je moet er dus wel wat voor over hebben want de wachttijd loopt alleen maar op. Maar als je er de tijd voor hebt dan loop je naar buiten met niet alleen een vinkje bij je democratische plicht, maar ook het leven van een rockster.

Tweede Kamerverkiezingen 2021

Het is woensdag 17 maart. Vandaag zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Een feest van de democratie want je kunt vandaag je stem laten horen. Het zijn de eerste landelijke verkiezingen tijdens de coronapandemie.

Afgelopen maandag en dinsdag kon er in alle gemeenten in een aantal stemlokalen vervroegd worden gestemd. Dat gebeurt vooral voor kiezers die extra risico lopen door besmetting met het coronavirus.

[foto: Luuk Wouters on UnsplashDomiriel via Flickr]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...