Nieuwe levensgevaarlijk rage, Rotterdam - Breda binnen 10 minuten

Nieuwe levensgevaarlijk rage, Rotterdam - Breda binnen 10 minuten

Het antwoord is aan de politie

Vorig artikel Volgend artikel

Tussen Rotterdam en Breda ontwikkelt zich een levensgevaarlijke rage voor die-hards die alleen maar slecht kan aflopen. De motorrijders die het traject in 11 minuten wisten af te leggen hebben nu blijkbaar ook een bezitter van een Audi R8 (Topsnelheid 330 km/uur) weten te inspireren om het stuk snelweg in slechts 9 minuten af te leggen. Dat suggereert in ieder geval de maker van het onderstaande TikTok filmpje.

Wie Rotterdam – Breda via Google Maps opvraagt ziet dat je er ergens tussen de 35 en 40 minuten bij een normale snelheid over gaat doen. Om die afstand in 9 minuten te rijden is van de buitencategorie. Dat dit zelfs goed gaat is een raadsel. Als je met snelheden van boven de 300 km op een normale snelweg tekeer gaat is het geen klasse dat je dit kunt maar mag je van geluk spreken dat je het er veilig vanaf hebt weten te brengen.

Rotterdam Breda
Rotterdam - Breda

Iedere schrikreactie kan fataal zijn

Iedere schrikreactie kan fataal zijn. Bij een aanrijding zijn waarschijnlijk de gevolgen niet te overzien. Je brengt iedereen die deelneemt aan het verkeer in gevaar. De snelheidsduivels hebben waarschijnlijk geen enkele gedachte daarbij. Nieuw is het niet wat jaren geleden waren het motorrijders die op de 35 km lange Boulevard de Périphérique, de ringweg rond Parijs, tussen de auto’s door ook snelheidsrecords boven de 200 km wisten te behalen.

Waarom het traject Rotterdam – Breda nu ineens in de belangstelling staat is onduidelijk. Het is te hopen dat het niet ook andere hardrijders gaat inspireren om te kijken hoe lang zij er over doen. Wat bijzonder is dat ondanks alle camera’s op dit traject het de politie blijkbaar niet lukt om de bestuurders te achterhalen. Iedereen moet zelf maar zijn eigen mening hierover weten te vormen. Dat zal de politie waarschijnlijk ook doen.

Foto: A16 Drechttunnel bij Dordrecht