'Meer miljardairs ondanks coronacrisis'

'Meer miljardairs ondanks coronacrisis'

Lijst Forbes

Vorig artikel Volgend artikel

De jaarlijkse lijst van miljardairs van het zakenblad Forbes bevat een record van 2.755 miljardairs, meldt Reuters. Jeff Bezos, de oprichter van Amazon is voor het vierde jaar op rij het rijkst en staat bovenaan de lijst.

De lijst met extreem rijken breiden zich uit na een jaar waarin de coronapandemie de wereldeconomieën op zijn kop zette en het levensonderhoud van mensen over de hele wereld bedreigde. Niet voor de rijken. Want die werden rijker. De miljardairs van dit jaar zijn samen 13,1 biljoen dollar waard, tegen 8 biljoen dollar vorig jaar, aldus Forbes.

Rijken worden rijker volgens Forbes

"De heel, heel rijken werden heel, heel rijker", zei Randall Lane van Forbes tegen Reuters. Er is een record van 493 nieuwkomers op de lijst. Maar liefst 86% is rijker dan een jaar geleden.

Jeff Bezos is voor het vierde jaar op rij de rijkste ter wereld, met een waarde van 177 miljard dollar, terwijl Elon Musk met 151 miljard dollar op een tweede plaats staat.

De VS hebben nog steeds de meeste, met 724 miljardairs, gevolgd door China (inclusief Hong Kong en Macao) met 698. Om de lijst samen te stellen gebruikt Forbes de aandelenkoersen en wisselkoersen van 5 maart om te berekenen wie de rijkste is.

Bernard Arnault, CEO van LVMH, Microsoft-oprichter Bill Gates en Facebook-directeur Mark Zuckerberg ronden de top vijf van 's werelds rijkste miljardairs af. Investeerder en zakenmagnaat Warren Buffett viel voor het eerst in meer dan twee decennia uit de top vijf, omdat tech-managers de Forbes-ranglijst domineren.

[foto: David Suarez on Unsplash]

Schermafbeelding 2021-04-06 om 13.58.57
Top vijf van rijken der aarde. (foto: Forbes)
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...