Het is de Internationale Dag van de Rare Loopjes

Het is de Internationale Dag van de Rare Loopjes

Vorig artikel Volgend artikel

Iedereen kent wel een vriend, kennis of familielid met een 'raar loopje'. Ben vandaag maar extra aardig tegen die man of vrouw want het is de Internationale Dag van de Rare Loopjes (The International Day of Silly Walks).

Engelse grappenmakers hebben het bedacht

The Ministry of Silly Walks is afkomstig uit één van de Monty Python’s Flying Circus sketches. Monty Python is een Britse komediegroep uit de jaren '70 en '80 die vijf films en vier tv-seizoenen met 45 afleveringen op haar naam heeft staan. Bekende films zijn Monty Python and the Holy Grail (1975), Monty Python's Life of Brian (1979) en Monty Python's The Meaning of Life (1983).

De sketch met The Ministry of Silly Walks komt uit aflevering 14 getiteld Face the Press (1970) met John Cleese in de hoofdrol.

bicycle-tunnel-1828773_1920
De tunnel in Eindhoven.

Tunnel in Eindhoven

In 2016 opende niemand minder dan John Cleese een fietstunnel onder het spoor in Eindhoven. Om de boel een beetje op te vrolijken hadden ze in de tunnel de Silly Walks van Monty Python geschilderd.

[foto's:Aline Dassel via Pixabay]

bicycle-tunnel-1828772_1920
De tunnel in Eindhoven.
Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...