Facebook verbiedt video over Trump van schoondochter van de ex-president

Facebook verbiedt video over Trump van schoondochter van de ex-president

Vorig artikel Volgend artikel

Facebook heeft een video van de voormalige Amerikaanse president Donald Trump verwijderd van de pagina van zijn schoondochter Lara Trump, schrijft de BBC.

Facebook weerde de oud-president al in januari van haar platform na rellen van Trumpisten in het Capitool in Washington.

Schoondochter van Trump op Facebook

Lara Trump plaatste een video op haar Facebookpagina waarin ze haar schoonvader interviewde over een aantal kwesties. Later plaatste ze een screenshot van een e-mail die ze van Facebook had ontvangen waarin ze haar waarschuwde voor het verbod.

"In overeenstemming met de blokkering die we op de Facebook- en Instagram-accounts van Donald Trump hebben geplaatst, zal verdere inhoud die over Donald Trump is gepost, worden verwijderd en resulteren in extra beperkingen voor het account", aldus de e-mail.

Lara Trump, die getrouwd is met de zoon van de ex-president, Eric, plaatste in plaats daarvan het interview voor haar eigen online show The Right View op het videoplatform Rumble en linkt ernaar vanaf haar Facebook-pagina. Amerikaanse media die Trump goed gezind zijn spreken van 'extreme censuur', aldus de BBC. Donald Trump is ook verbannen van Twitter en YouTube.

[foto: History in HD on Unsplash]

Floyd Aanen

Floyd is journalist en al jarenlang als razende reporter werkzaam in de (landelijke) media. Daarnaast een passievolle podcastmaker en hij staat graag voor...