Nieuws23.11.2016

Docu over anorexia maakt op social media veel los


Emma Wil Leven

Gisteren werd de documentaire Emma Wil Leven uitgezonden door BNN. En dat kan je bijna niet ontgaan zijn want deze documentaire maakte heel veel los. Ruim 650.000 mensen zagen de docu op tv en er werd massaal over gepost op social media. Op Twitter was het onderwerp trending. Niet gek, want wie alleen al een samenvatting van de beelden ziet, zit met rillingen over z’n hele lijf te kijken.

Emma Wil Leven

De documentaire Emma Wil Leven gaat over de strijd die Emma Caris voerde tegen anorexia, een strijd die ze verloor. Om anderen te waarschuwen wat anorexia met je kan doen was het Emma’s grootste wens om een film te maken over haar leven. Een film met als doel om te laten zien dat je hier uit kunt komen en hoe je dat dan zou moeten doen. En ze was daar ook al mee bezig want de docu bestaat voor een deel uit beelden die Emma zelf gemaakt heeft. Documentairemaakster Jessica Villerius maakte er uiteindelijk een compleet verhaal van.

Zes jaar lang voerde Emma de strijd, maar is haar niet gelukt om die te winnen. En aan de reacties op onder andere Twitter zie je dat zij echt niet de enige is die deze strijd voert, want bij een hoop mensen – met name vrouwen – komen weer allerlei herinneringen naar boven uit hun strijd tegen anorexia.

Heb je de 77 minuten durende documentaire zelf niet gezien, dan is het zeker de moeite waard om deze terug te kijken. Meer dan 100.000 mensen hebben ‘m inmiddels ook via NPO Gemist terug gekeken. Wie weet wie jij er nog mee zou kunnen redden. Zomaar wat reacties die ik tegenkwam op Twitter. Daar word je stil van…

Marloes de Hooge

Marloes is oprichter en editor in chief van Travelvalley. Ze schreef ook de boeken Bucketlist Reizen, Bucketlist Stedentrips en Waanzinnige Roadtrips. Ze is gek op schrijven, reizen en hardlopen. E-mail: marloes@travelvalley.nl