Nieuws09.03.2018

De DutchCowboys Daily van 9 maart 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, vrijdag 9 maart 2018.

Google Dog View

In de Japanse stad Odate heeft Google een bijzondere versie van Street View gelanceerd. Google Dog View, waarbij je de stad en omgeving kan verkennen vanuit het standpunt van twee Akita’s.

Amsterdam MDMA-hoofdstad van Europa

Een interessante studie van het afvalwater uit verschillende Europese steden heeft aangetoond dat Amsterdam de hoogste concentratie MDMA in het water heeft van het hele continent. Nou zaten er sowieso wel heel wat drugs in het water, maar MDMA was toch de winnaar in Amsterdam. Eindhoven had de meeste amfetamines en Barcelona was de coke-hoofdstad van Europa. Hebben we ze toch niet allemaal binnen, zullen we maar zeggen.

drugs-adam
drugs-adam

De beste geluidseffecten ooit

Ook zo’n fan van programma’s als Love Island, Temptation Island en the Bachelor? Maak dan kennis met Tim, de man die verantwoordelijk is voor de geluidseffecten die bij al die ellende wordt toegevoegd. OK, hij is niet echt. Maar leuk is ‘ie wel!

‘Nationale week zonder vlees’

De social media staan deze week bol van posts over de Nationale week zonder vlees. Ipsos bracht in kaart hoe groot deze buzz precies is.

Het was een initiatief om de gewoonte te doorbreken om elke dag vlees of vis op tafel te zetten. Al meer dan 5.870 keer werd er iets over gepost. Het aantal berichten over vegetariers en veganisten groeide zelfs met 545% aan het begin van de week. Zo’n social media hype biedt natuurlijk kansen voor merken. We zien dat deze volop aanwezig zijn in online gesprekken rond het populaire thema en zo uiteraard veel potentiële klanten bereiken.

<i><a href=\

Marije Zuurveld door Nickelodeon gekozen als KCA PrankStar

De populaire Nederlandse YouTuber Marije Zuurveld is door Nickelodeon internationaal uitgeroepen tot onderdeel van de KCA PrankStars 2018. In deze rol doet ze samen met 15 influencers uit 11 landen exclusief verslag van de Nickelodeon Kids’ Choice Awards in Los Angeles en doet de dagen voorafgaand aan de show mee aan de allereerste KCA Prank War. Fans kunnen via social kanalen stemmen voor de beste prank en er wordt gestreden voor de ultieme eer: geslimed worden!

KCA18_Marije_Zuurveld_843x843
KCA18_Marije_Zuurveld_843x843