Nieuws05.03.2018

De Dutchcowboys Daily van 5 maart 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 5 maart 2018.

Lara Croft in Final Fantasy Brave Exvius

Om de komst te vieren van de nieuwe Tomb Raider-film (vanaf 16 maart in de bioscoop) brengt Square Enix Ltd., de beroemde schattenjaagster vanaf 9 maart voor beperkte tijd naar de populaire RPG Final Fantasy Brave Exvius.

Tot en met 22 maart kunnen alle spelers Lara Croft uit de action adventure game Lara Croft and the Temple of Osiris als speelbaar personage toevoegen. Om de heldin te krijgen moeten spelers het eerste evenementlevel voltooien of haar ontvangen via dagelijkse inlogbonussen.

Piratenpartij Friesland maakt vuist tegen de ‘sleepwet’

In het kader van het aankomende referendum organiseert Piratenpartij Friesland op vrijdag 9 maart een informatieavond in theater ‘De Bres’ in Leeuwarden. Het evenement ‘Laat je niet meeslepen, informeer jezelf!’ is onderdeel van een landelijke campagne tegen de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017, die ook wel bekend staat als de ‘sleepwet‘.

Jonathan van Dijken, privacy activist en voorzitter van Piratenpartij Groningen, zal uitleggen waarom je wél iets te verbergen hebt. “Wij staan voor een vrije informatiesamenleving. De nieuwe wet, zoals die er nu ligt, vormt een ernstige bedreiging voor dit ideaal. Ik wil mensen niet alleen informeren, maar ook activeren, want dit is hét moment om een vuist te maken,” aldus van Dijken.

<em>[Afbeelding \u00a9 bizoo_n - Adobe Stock]<\/em>
[Afbeelding © bizoo_n - Adobe Stock]

Een nieuwe DAB-receiver voor onderweg van Sony

Sony komt met een DAB-receiver voor onderweg. De XAV-AX205DB autoradio moet van iedere autorit een feestje gaan maken dankzij de digitale geluidskwaliteit. Met de opkomst van DAB+ zijn ook steeds meer radiozenders optimaal te beluisteren. Om dit digitale signaal te kunnen ontvangen moet DAB+ techniek ingebouwd zijn. En Sony komt nu met het eerste DAB+ model met Apple CarPlay en Android Auto. Meer info check je hier.

Sony-XAV-AX205DB_Volume_AA-Mid
Sony-XAV-AX205DB_Volume_AA-Mid

Trailer: Mary Poppins returns

Met kerst dit jaar begint er een nieuw verhaal. Hier is alvast de eerste blik op de terugkeer van Mary Poppins.

Robocat

Katten, het internet kan niet zonder. En dus is hier de Robocat. Of zoals zijn bedenker hem noemt. De open source robotic cat OpenCat. Ontworpen door Rongzhong Li, een assistent professor aan Wake Forest University in North Carolina.