Nieuws28.02.2018

De Dutchcowboys Daily van 28 februari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 28 februari 2018.

Koud vandaag!

Het is vandaag officieel de koudste 28 februari ooit gemeten. In De Bilt werd het maximaal -4,6 graden. Het record van -1,6 graden uit 1904 kan uit de boeken.

De Night Riders Quiz, ken je supercar!

Een quiz voor de echte autoliefhebbers: Night Riders. Hiermee kan je eens goed je kennis van auto’s en hun design testen. Jouw taak is om de verschillende auto’s te identificeren … met alleen het kleinste beetje licht om je te helpen.

<i>[Afbeelding \u00a9 kodochigov - Adobe Stock]</i>
[Afbeelding © kodochigov - Adobe Stock]

Scan to buy met QR narrowcasting

Ice House Netherlands uit Amsterdam heeft op de internationale retailbeurs Eurocis in Düsseldorf deze week haar eerste product Scan to buy met QR narrowcasting op de markt gelanceerd. Het belang van deze oplossing is dat er een directe link wordt gemaakt tussen het product op foto of video en hetzelfde product in de webshop.

Nu moet de consument het product op een reclame uiting nog onthouden en later opzoeken, maar met deze oplossing kan rechtstreeks met behulp van mobiele camera en het scannen van de QR code het product in de webshop bereikt worden.

Dit product is een eerste van een framework platform voor e-commerce retail dat Ice House Netherlands op de markt brengt. Met haar producten wil Ice House een brug slaan tussen de technologische mogelijkheden voor retail, en de consument. Ze werken daarvoor samen met partner Convidad uit Barcelona.

scan-to-buy
scan-to-buy

Sony Xperia XA2 en XA2 Ultra nu verkrijgbaar

De nieuwe Xperia XA2 en XA2 Ultra van Sony zijn vanaf nu beschikbaar. Deze Super mid-range toestellen beschikken over een hele goede camerakwaliteit en vernieuwd design en zijn tevens voorzien van de volgende specificaties:

  • Een 5,2 inch en 6,0 inch Full HD-display met vingerafdruksensor aan de achterkant
  • Foto’s maken met de 23 megapixel camera met een grote 1/2.3” Exmor™RS for mobile sensor;
  • Grote accu-capaciteit van 3.300 mAh in de Xperia XA2 en 3.580 mAh in de Xperia XA2 Ultra
  • Vloeiende prestaties dankzij het Qualcomm® Snapdragon™ 630 mobiel platform
  • Een 8 megapixel front camera met 24mm groothoeklens;

De Xperia XA2 en XA2 Ultra worden uitgebracht met Android 8.0 Oreo en zijn verkrijgbaar in de kleuren; Zilver, Zwart en Blauw voor een adviesverkoopprijs van respectievelijk €349,- en €429,-.

sony-xperia
sony-xperia

Activiteitenweercijfers in iPhone app Weeronline

De iPhone app van Weeronline is uitgebreid met activiteitenweercijfers. Deze weercijfers werden al veelvuldig geraadpleegd op website en zijn op verzoek van gebruikers nu ook toegevoegd aan de iPhone app. Daarbij is direct ook een splinternieuw hardloopweercijfer gelanceerd. Ook zit in de update van de app een weeradvies van Bever met tips voor buitenactiviteiten bij slecht weer.

Met de komst van het speciale hardloopweercijfer is voor miljoenen Nederlanders inzichtelijk hoe goed de weercondities zijn voor hardlopen. Bij het hardloopweercijfer speelt de gevoelstemperatuur een grote rol. Benauwde warmte en ijzige kou resulteren in veel puntenaftrek. Ook snelle temperatuurschommelingen zijn niet fijn tijdens het hardlopen. Daarnaast is regen natuurlijk onprettig, maar sneeuw is vervelender. Winterse neerslag weegt dan ook zwaarder mee in het weercijfer.

iphone
iphone