Nieuws20.02.2018

De Dutchcowboys Daily van 20 februari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 20 februari 2018.

Fontys en gemeente Eindhoven tekenen convenant Smart Society

De gemeente Eindhoven en Fontys Hogescholen gaan op structurele basis samenwerken aan Eindhoven als ‘Smart Society’. Vandaag, 20 februari ondertekenen beide partijen hiertoe een convenant. Doel is dat de samenwerking bijdraagt aan het oplossen van actuele Eindhovense vraagstukken op bestuurlijk, maatschappelijk en economisch gebied.

Het convenant richt zich in eerste instantie op concrete projecten binnen vier thema’s: dienstverlening, het gebruik van data science in de stedelijke infrastructuur, ‘een leven lang leren’ en de ketenaanpak in het sociaal domein.

<i>Burgemeester John Jorritsma en Nienke Meijer. Foto via Fluvius.</i>
Burgemeester John Jorritsma en Nienke Meijer. Foto via Fluvius.

Eerste airhockey club opent in Amsterdam

Op vrijdag 23 februari opent de TonTon Club, airhockey club PUCK. Het is Europa’s eerste airhockey club en deze bestaat uit 15 airhockeytafels.

Dit is het nieuwste project van de mensen achter de TonTon Club, Amsterdams creatieve speelplaats. In de arcadehallen van Ton Ton Club is de airhockeytafel al jaren prominent aanwezig en veruit het populairste spel. Daarom besloten de eigenaren de airhockeytafels een eigen podium te geven. Deze nieuwe plek is te vinden in Amsterdam Nieuw-West, waar je 7 dagen per week kan eten, drinken en spelen. De eigenaren omschrijven het als het walhalla voor airhockey en een explosie aan licht en geluid, dat het beste te vergelijken is met een hysterische ‘neon show á la Tokyo.’

puck meisje
puck meisje

Onrust rondom Jupiler blijkt supporterscampagne

Jupiler verdwijnt uit de rekken. Dat was de boodschap die eerder deze week heel België in haar greep hield. Het populairste biermerk van België haalde alle kenmerkende verwijzingen naar het merk van de brouwerij in Jupille en weigerde vervolgens alle commentaar.

Vandaag werd, tijdens een door AB InBev speciaal belegde persconferentie, duidelijk dat dit de aftrap is voor de grootste WK campagne ooit. Niet eerder ging een biermerk zo ver in haar steun aan een nationaal voetbalteam. De brouwer laat nu de eigen merknaam verdwijnen en brengt tijdelijk ‘Belgium’ op de markt. Het recept is identiek, enkel de naam verandert in aanloop naar de wedstrijden van de Rode Duivels.

Blikje_Hero_2
Blikje_Hero_2

Dubbele première voor Mitsubishi in Genève

Mitsubishi Motors Corporation (MMC) staat tijdens de 88ste Autosalon van Genève, gehouden van 6 t/m 18 maart 2018, in het teken van twee primeurs. Naast de Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT die voor het eerst te zien is in Europa, beleeft de vernieuwde Mitsubishi Outlander PHEV (modeljaar 2019) zijn wereldpremière. Deze komt voor de herfst op de Europese markt.

De Mitsubishi Outlander PHEV en de Mitsubishi e-EVOLUTION CONCEPT vertegenwoordigen de technische innovatie en de expressieve designtaal van MMC van nu en de komende jaren. De modellen vertalen – ieder op hun eigen manier – de productstrategie van MMC: een zorgvuldig samengestelde mix van SUV’s en elektrische aandrijving, gecombineerd met state-of-the-art technologie voor een progressieve rijervaring.

 Mitsubishi-PHEV
Mitsubishi-PHEV
 Mitsubishie-EVOLUTION
Mitsubishie-EVOLUTION

Samsung ziet nog markt voor tablets en komt mogelijk met Tab S4

Samsung fans kijken natuurlijk het meeste uit naar de nieuwe aankomende Galaxy S9 and S9+. Maar er is nog een ander apparaat dat de Zuid-Koreaanse fabrikant waarschijnlijk gaat introduceren tijdens het Mobile World Congress 2018, een nieuwe tablet.

samsung-tablet-mwc
samsung-tablet-mwc