Nieuws19.02.2018

De Dutchcowboys Daily van 19 februari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, maandag 19 februari 2018.

Wereldpremière Volkswagen I.D. VIZZION in Genève

De I.D. VIZZION – die op de komende Autosalon van Genève wordt onthuld – laat zien hoe Volkswagen over de toekomst van individuele mobiliteit denkt. Zijn elektrische aandrijflijn maakt hem schoon en de autonome rijsystemen maken hem veilig en comfortabel. Ook bewijst de I.D. VIZZION hoe elegant en emotioneel het ontwerp van een toekomstige elektrische auto kan zijn. In het interieur van het studiemodel is bijvoorbeeld een hele nieuwe sfeer gecreëerd, zonder zichtbare besturingselementen.

Het grootste en meest grensverleggende productoffensief in de geschiedenis van Volkswagen gaat een nieuwe fase in. Na de presentatie van de eerste, volledig elektrische modellen uit de I.D. familie, introduceert Volkswagen nu voor het eerst een autonoom rijdende I.D. concept car.

volkswagen-id-vizzion
volkswagen-id-vizzion

Leuk al dat glaswerk op de Apple Campus

Apple Park is al weer even geopend. Maar toch weet nog niet iedereen even goed de weg te vinden. En bedrijf dat veel glazen muren en deuren heeft en ook nog eens apparaten maakt waardoor medewerkers snel afgeleid zijn, gaat niet samen. Ook medewerkers van Apple zijn bezig op hun smartphone terwijl ze rondlopen op de campus en dat gaat niet altijd even goed.

Ook Black Panther breekt records

Marvel flikt het weer. Inmiddels zijn er zoveel fans van deze franchise dat iedere film die ze uitbrengen records verbreekt. Het verhaal over koning T’Challa van Wakanda is afgelopen vrijdag in première gegaan en was alleen in Amerika zondag al goed voor 192 miljoen dollar.

Zelf downhill skiën of snowboarden met VR

Voor wie het gemist heeft. De Olympische Winterspelen van 2018 zijn ook in virtual reality te volgen.

An experience so intense, you’ll think you’re the one on the slopes.

Het hele programma is hier te vinden.

Iedereen ziet zichzelf als een gemiddelde of betere chauffeur

Nederlandse automobilisten zijn erg zelfverzekerd over hun rij- en parkeergedrag. Slechts 1 procent vindt zichzelf een slechtere chauffeur dan de gemiddelde Nederlandse bestuurder. De overige 99 procent beoordeelt zichzelf als een gemiddelde chauffeur (60 procent) of zelfs beter dan gemiddeld (39 procent). Zo blijkt uit de Rijgedragmonitor.

We overschatten niet alleen ons eigen rij- en parkeergedrag, maar ook dat van onze partners. Slechts 7 procent vindt dat zijn of haar partner slechter dan gemiddeld rijdt. Van de overige 93 procent vindt 60 procent zijn of haar partner even goed als de gemiddelde Nederlandse chauffeur, en 33 procent beoordeelt hem of haar zelfs als beter dan de gemiddelde automobilist.

grand-tour-off-piste
grand-tour-off-piste