Nieuws14.03.2018

De Dutchcowboys Daily van 14 maart 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, woensdag 14 maart 2018.

RIP Steven Hawking

Afgelopen nacht is Stephen Hawking overleden. De Brit was natuurkundige, wiskundige en kosmoloog, en zonder twijfel de beroemdste wetenschapper uit onze tijd. En was eigenlijk ook de ‘opvolger’ van Albert Einstein, die – toeval bestaat niet toch – op 14 maart werd geboren. Hawking werd 76 jaar.

Weer sneeuw in aantocht? Really?

Ik was eigenlijk al wel gewend aan die temperaturen van 10+ graden celcius. En dat fijne zonnetje. Er zijn ook alweer genoeg mensen die de winterbanden hebben ingeruild voor zomerbanden. En dan gaat het half maart toch nog een keertje sneeuwen? Winterweer is in aantocht, aldus weeronline. De koude lucht bereikt Noordoost-Nederland vrijdagmiddag en Zeeland pas tegen zaterdagochtend. De komst van deze kou gaat gepaard met lokale sneeuwval.

Barcelona en Nike al 20 jaar samen

Nike viert zijn 20-jarige samenwerking met F.C. Barcelona, een van ’s werelds beste voetbalclubs, met een nieuw spotje van 90 seconden, geregisseerd door de Oscar-winnende cameraman Wally Pfister.

Hyundai test elektrische KONA en waterstofauto NEXO in extreme kou

Op de Hyundai-testbaan in Arjeplog (Lapland, Zweden), op slechts een uur rijden van de Poolcirkel, heeft Hyundai afgelopen week zijn nieuwste elektrische voertuigen aan de meest extreme winterse omstandigheden onderworpen. Rigoureuze tests garanderen de in de winter bewezen werking van de Hyundai NEXO en de Hyundai KONA Electric bij temperaturen van -35° Celsius.

Black Panther erg succesvol

Black Panther is flink gestegen op de lijst met de succesvolste films ooit. De film van Marvel wist dit binnen een maand te bereiken en staat nu op de 20e plaats, The Dark Knight is daarmee uit de top 20 verdwenen.