Nieuws13.03.2018

De Dutchcowboys Daily van 13 maart 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 13 maart 2018.

Meer dan 10 miljoen stream starts voor De Luizenmoeder

De populaire serie De Luizenmoeder zit inmiddels op 10,3 miljoen stream starts op alle online platforms van de publieke omroep. Hiervan waren er maar liefst 7,3 miljoen op NPO Start, de on demand dienst van de publieke omroep. Mooie aantallen! Komende zondagavond is op NPO 3 een speciale slotaflevering van de populaire serie te zien, met bloopers en niet eerder uitgezonden materiaal.

<i>[Fotocredits: AVROTROS]</i>
[Fotocredits: AVROTROS]

The Uncensored Playlist door Reporters Without Borders

Voorafgaand aan World Day against Cyber Censorship op 12 maart hebben creatief bureau DDB Duitsland en digitaal productiebureau MediaMonks The Uncensored Playlist gecreëerd voor de Duitse tak van de wereldwijde non-profit organisatie Reporters Without Borders (Reporter Ohne Grenzen). Hierbij wordt popmuziek ingezet om gecensureerde nieuwsberichten te verspreiden in landen waar de persvrijheid onder vuur ligt.

Lothar Matthäus en Oliver Kahn in PES 2018

Vanaf donderdag komende deze twee Duitse voetbal legendes beschikbaar voor spelers van PES 2018.

Lothar Matthäus speelde een record aantal van 150 wedstrijden voor de Duitse Mannschaft. En is verder natuurlijk bekend om zijn leiderschap, felle shots en verdedigende vaardigheden.

En ook Oliver Kahn is een verhaal apart. Hij is vier keer verkozen tot beste keeper van Europa en is een van de beste keepers uit de geschiedenis van het voetbal.

PES2018_GERMAN-Legends_KAHN-MATTH-US_PhotoVisual
PES2018_GERMAN-Legends_KAHN-MATTH-US_PhotoVisual

Jenevermuseum Schiedam opent escaperoom

Het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam opent op dinsdag 27 maart een escaperoom over een jeneverstokende familie. Bezoekers helpen het museum bij een onderzoek naar een geheim jeneverrecept en de geschiedenis van de jeneverfamilie die dat recept ontwikkelde.

Binnen een uur moeten deelnemers met de felbegeerde bereidingswijze buiten staan, anders is de missie niet volbracht. “De bijzondere historie achter het spel maakt deze escaperoom uniek. De jenevergeschiedenis van Schiedam én haar jeneverfamilies zijn verpakt in een ijzersterk verhaal. Op een leuke en spannende manier leer je alles over jenever”, aldus directeur Marjolein Beumer.

Nationaal Jenevermuseum Schiedam LR (4)
Nationaal Jenevermuseum Schiedam LR (4)

Pilot Sport Cup 2 K2, maatwerk voor de nieuwe Ferrari 488 Pista

Alle nieuwe Ferrari 488 Pista supercars die van de productielijn komen, worden standaard uitgerust met een speciale versie van de MICHELIN Pilot Sport Cup 2; een ultra-high performance band in de afmetingen 245/35 ZR20 (voor) en 305/30 ZR20 (achter).

De Michelin Pilot Sport Cup 2 K2 is speciaal voor de Ferrari 488 Pista ontworpen en behoort tot de nieuwste generatie Michelin circuitbanden die zijn goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg. Vergeleken met de K1-versie, die werd ontwikkeld voor de Ferrari 458 Speciale, maakt hij een nog snellere rondetijd mogelijk. Bovendien heeft hij meer grip en een sportievere handling. Verder biedt deze nieuwe band een uniek evenwicht tussen veiligheid en rijplezier; zowel bij dagelijks gebruik op de openbare weg als onder de zeer veeleisende omstandigheden op een circuit.

MICHELIN_Ferrari_488_Pista
MICHELIN_Ferrari_488_Pista