Nieuws13.02.2018

De Dutchcowboys Daily van 13 februari 2018


In de Dutchcowboys Daily vind je nieuwe, opvallende, leuke, interessante of niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, dinsdag 13 februari 2018.

Goud voor Kjeld Nuis op het koningsnummer

Nederland heeft vandaag weer een heerlijke dag op schaatsgebied. Bij de shorttrack 500 meter voor vrouwen wist Yara van Kerkhof een onverwachte zilveren medaille in de wacht te slepen.

Patrick Roest, die zijn debuut maakt bij de Winterspelen haalde eenzelfde plak maar dan op het Koningsnummer bij de mannen: de 1500 meter. Een afstand die werd gewonnen door Kjeld Nuis, die bij zijn olympisch debuut goud veroverd.

Oncode Institute: een virtueel topinstituut voor kankeronderzoek

We weten veel van kanker, maar we begrijpen er nog te weinig van. Daarom moeten we kanker leren decoderen. Het nieuwe Oncode Institute dat er naar streeft deze ambitie te verwezenlijken vroeg ontwerpbureau Momkai het initiatief in al haar facetten vorm te geven.

oncode-institute-outsmarting-cancer
oncode-institute-outsmarting-cancer

Gustor MeatBoutique is voor de echte vleesliefhebbers

Voor het beste vlees hoef je niet meer naar de slager om de hoek, maar dat bestel je nu ook gewoon via internet. Gustor MeatBoutique gaat als een van de eerste slagers nu ook online topkwaliteit vlees aanbieden.

beef-meat
beef-meat

Zero-day-kwetsbaarheid in Telegram messenger

Onderzoekers van Kaspersky Lab hebben ‘in het wild’ aanvallen ontdekt die door nieuwe malware worden uitgevoerd met behulp van een zero-day beveiligingslek in de Telegram Desktop-app. Het lek werd gebruikt om multifunctionele malware te verzenden die, afhankelijk van de computer, kan worden gebruikt als achterdeur of als instrument om mining-software af te leveren. Het beveiligingslek wordt sinds maart 2017 actief benut voor cryptovaluta mining-functionaliteit, waaronder Monero, Zcash, enz.

Volgens het onderzoek was het Telegram zero-day beveiligingslek gebaseerd op de RLO (right-to-left override) Unicode-methode. Deze wordt gewoonlijk gebruikt voor het coderen van talen die van rechts naar links worden geschreven, zoals Arabisch of Hebreeuws. Het kan door makers van malware echter ook worden gebruikt om gebruikers te misleiden zodat zij kwaadaardige bestanden downloaden die bijvoorbeeld zijn vermomd als afbeeldingen.

Speech Interpretation & Recognition Interface

Het is altijd lachen als iemand een hedendaags idee neemt en dat terugzet naar de jaren ’90. Dat is ook gedaan met Siri door YouTuber Squirrelmonkey in de vorm van een ‘review’ van Siri. Dat gaat precies zoals je zou verwachten, met eindeloze wachttijden, installatietips voor je geluidskaart en de juiste manier om van een DOS prompt naar Siri te gaan. Superleuk als je ook al bijna twintig jaar achter een pc zit!