Nieuws08.06.2016

De DC Daily van 8 juni 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 8 juni 2016.

Frankrijk komt met alert-app voor EK 2016

Frankrijk heeft enkele dagen voor de start van het Europees Kampioenschap voetbal een app gelanceerd voor iOS & Android die fans zal waarschuwen voor mogelijke aanslagen of ongeregeldheden in de buurt.

Na het EK zal de overheid de app blijven gebruiken om burgers meer veiligheid te bieden tijdens elke mogelijke vorm van dreiging of gevaar.

saip
saip

Bizar: vlogger springt op trein en Veolia doet aangifte

Vlogger Willem Vink sprong op het dak van een trein en binnen no time werd zijn video tienduizenden keren bekeken. Transportbedrijf Veolia is niet heel blij met deze actie en deed zelfs aangifte tegen de vlogger. Bekijk hier de video waarop de vlogger op de trein springt!

willem-vink-trein
willem-vink-trein

Nederlands gametoetsenbord succes op Kickstarter

Het Nederlandse gametoetsenbord ‘Wooting One’ op Kickstarter is een groot succes. Het doel was om 30.000 euro op te halen, maar inmiddels (op het moment van schrijven) staat dit bedrag al op ruim 105.000 euro. Het toetsenbord ziet eruit als een normaal exemplaar, maar hij meet precies hoe ver een knop wordt ingedrukt. Zo kun je er dus voor zorgen dat je een beetje naar links gaat in bijvoorbeeld een racespel, in plaats van helemaal naar links. De analoge modus kan ook worden uitgezet. Wooting One is op Kickstarter verkrijgbaar voor 139 euro.

wooting-one
wooting-one

#Buitenspeeldag

Het is vandaag nationale Buitenspeeldag, een dag lang buitenspelen in plaats van thuis op iPad bezig zin. Door heel Nederland worden er activiteiten georganiseerd om kinderen naar buiten te krijgen. Nickelodeon (een van de initiatiefnemers) heeft vandaag geen uitzending.

Ziggo helpt iedereen

Met de sportzomer voor de deur zegt Ziggo nu iedereen te helpen. Het webcare team staat klaar om alle klusjes op te knappen. En dus worden er nu ook flesjes water en pizza’s besteld via Ziggo.

België is het meest kwetsbare land voor hacks

België staat bovenaan de lijst met landen die het meest kwetsbaar zijn voor hacks. Nederland komt niet voor in de top 50. Na België wordt de top vijf compleet gemaakt door Tadzjikistan, Samoa, Australië en China. Dat concludeert beveiligingsbedrijf Rapdid7. Voor het onderzoek is software gebruikt die ieder publiek toegankelijk IP-adres scant.

wachtwoord-hacken-veiligheid
wachtwoord-hacken-veiligheid