Nieuws08.04.2016

De DC Daily van 8 april 2016


In de DC Daily vind je leuke, nieuwe, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, 8 april 2016.

Amsterdam meest innovatieve stad

Amsterdam is de meest innovatieve stad van Europa. Dat heeft EU-commissaris Carlos Moedas vandaag bekendgemaakt in Brussel. Amsterdam was genomineerd voor zijn benadering van slimme groei, start-ups, leefbaarheid en digitale sociale innovatie.

Waarom je telefoon echt uit moet tijdens de vlucht

Je kent het wel, dat zinnetje wat ze bij iedere vlucht herhalen over het uitschakelen van je telefoon. Maar waarom moet je telefoon nou eigenlijk uit? Vroeger zeiden ze dat de radiofrequentie de elektronische systemen van de vlucht zouden kunnen beïnvloeden. Tegenwoordig is dat niet meer zo. Blijkbaar zetten we onze telefoons massaal uit omdat ze de piloten kunnen irriteren. Ken je dat geluid dat optreedt als je te dicht bij een geluidsbox komt met je smartphone? Wanneer je sms’t of belt in het vliegtuig, kan datzelfde geluid ontstaan en dat kan de communicatie tijdens het opstijgen en landen belemmeren.

smartphone-in-vliegtuig
smartphone-in-vliegtuig

Portretten na één, twee en drie glazen wijn

De meeste mensen voelen zich na een paar wijntjes steeds een beetje losser worden. Meestal word je gezelliger en vrolijker. En dat is heel goed af te lezen aan deze portretten! Bekijk het resultaat zelf maar!

portretten-wijn-mensen
portretten-wijn-mensen

Mariah Carey verzekert stem en benen voor bizar bedrag

De zangeres liet haar benen en stembanden voor een enorm bedrag verzekeren. Het zou gaan om een bedrag van 35 miljoen dollar. Mariah zou iedere maand duizenden dollars premie moeten betalen. De kaartverkoop van haar wereldtournee loopt zo goed dat ze de tour gaan verlengen naar Zuid-Amerika. Als er iets mis gaat, krijgt ze in ieder geval haar geld.

Foto: Facebook Mariah Carey.
Foto: Facebook Mariah Carey.

Diepst duikende toeristenonderzeeër

U-Boat Worx onthulde nieuwe privéduikboten speciaal ontworpen voor cruiseschepen en toerisme. Waaronder ook een boot die dieper kan dan ooit. De Cruise Sub 5 en 7 kunnen namelijk tot 1.140 meter diep duiken en zijn hiermee de diepst duikende toeristenonderzeeërs ooit. Naargelang het model kan de duikboot 5, 7 of 9 mensen vervoeren per duiktocht.

duikboot
duikboot

Na The Dress nu een rok die viral gaat

Deze rok gaat viral nadat hij werd geplaatst op Imgur. De tekst die erbij stond: “Really could’ve picked a better place for that “flower” design…” En daar hebben ze ergens wel gelijk in!

<em>Via Imgur.<\/em>
Via Imgur.