Nieuws06.04.2017

De DC Daily van 6 april 2017


In de DC Daily vind je nieuwe, leuke, opvallende, interessante en niet te missen weetjes van de dag! Plus alle dingen die wij gewoon kwijt willen. Dit zijn ze van vandaag, donderdag 6 april 2017.

Madame Tussauds presenteert Ariana Grande

Madame Tussauds heeft vandaag de nieuwste aanwinst van de wassenbeelden attractie bekendgemaakt: Ariana Grande. Een wereldwijde première omdat de superster nog nergens anders een wassen dubbelganger heeft.

Ze is in goed gezelschap want ze zal samen met Adele, Elvis Presley, Michael Jackson en Taylor Swift in de nieuwe muziek afdeling van de wassenbeelden attractie komen te staan. Hoewel het één van de kleinere beelden van de attractie is, Ariana is slechts 1 meter 53, is er toch veel tijd besteed aan het kunstwerk. In totaal werd er minimaal 600 uur gespendeerd om het evenbeeld van de popster perfect te laten lijken op het origineel.

Windows 10 privacy-updates

Microsoft kondigde een aantal verbeteringen aan in Windows 10 om gebruikers meer controle te geven over hun eigen privacy in de Creators Update. Waaronder:

  • Verbeteringen van de informatie over jouw privacy in Windows 10 door het toevoegen van een ‘Meer Informatie’-knop en korte beschrijvingen van iedere privacy-instelling.
  • Updates van de Microsoft-privacyverklaring om meer informatie op te nemen over de privacy-verbeteringen in de Creators Update; ook gaan we nader in op welke data we verzamelen en gebruiken om nieuwe features in deze update te ondersteunen.
  • Het publiceren van meer informatie over de data die verzameld worden, waaronder – voor het eerst – een complete lijst van diagnostische data die verzameld worden op ‘Basis’-niveau.
<em>Afbeelding via Microsoft.<\/em>
Afbeelding via Microsoft.

Eric’s New York App

Eric van NewYork.nl heeft een vernieuwde app voor smartphone en tablet gelanceerd: Eric’s New York. Een app die de afgelopen weken al meer dan 15.000 keer is gedownload. Het idee is dat als jij een keer in New York bent, deze app de ultieme ondersteuning is. Zo ga jij New York beleven als een echte New Yorker.

Deze app is ontwikkeld als een uitbreiding van mijn website NewYork.nl. Het voorziet je van een plattegrond van New York City met daarop informatie en bezienswaardigheden. Er is ook een metroplattegrond en je kunt direct tickets kopen. Het biedt alles wat je nodig hebt als je je weg in mijn stad probeert te vinden. Je kan de (metro)plattegrond offline gebruiken, waardoor je altijd kunt zien waar je bent. Daarnaast kun je de app gebruiken om me te bellen of een e-mail of WhatsApp-bericht te sturen als je vragen hebt.”

<em>New York<\/em>
New York

Lip Sync: Jimmy Fallon vs Shaquille O’Neal

Tijdens een recente uitzending van The Tonight Show Starring Jimmy Fallon, neemt Jimmy het in een Lip Sync Battle op tegen Shaquille O’Neal.

Snowboarders stunten in het donker in Mayrhofen

Philips was ooit de eerste, die actiebeelden in de nacht op de kaart zette door een paar dare devils uit te rusten met ambilight. Sony doet het nu ook en stuurde twee snowboarders de pistes van Mayrhofen af om het festival Snowbombing te openen. Uiteraard mét Sony-gear.

Nieuwe investeerders voor Blendle

Alexander Klöpping heeft nieuwe investeerders binnen gehaald: het Japanse bedrijf Nikkei gaat geld in Blendle steken. Nikkei is sinds vorig jaar ook eigenaar van de Britse krant Financial Times. Hoe groot de investering is, is niet bekend.